Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

TOTO's TIPS: dit moet je weten over Ajax - AEK Athene

Laatste update:

Ajax treedt komende week voor de derde keer ooit aan tegen AEK Athene. De voorgaande ontmoetingen tussen de Amsterdammers en de ploeg uit Athene waren in het befaamde seizoen 1994/95. Toen was Ajax twee keer te sterk in de groepsfase van de Champions League. Ajax doet het sowieso goed tegen Griekse tegenstanders: negen van de voorgaande zeventien Europese wedstrijden tegen Griekse ploegen werden gewonnen (vijf remises, drie nederlagen), deze eeuw zijn de Godenzonen zelfs nog ongeslagen tegen Griekse oppositie (drie zeges, drie remises).

Zet Ajax de goede reeks tegen Griekse tegenstanders voort? Bekijk hier de quotering voor een zege van Ajax

Wat betreft de historie tegen Griekse ploegen zit het dus wel snor bij Ajax, alleen blijkt het openingsduel van de Champions League vaak een lastige horde te zijn. Van de laatste acht openingswedstrijden in de groepsfase van het kampioenenbal werd er niet één gewonnen door Ajax (drie remises, vijf nederlagen). Sterker nog, Ajax wist slechts in twee van die wedstrijden überhaupt tot scoren te komen, terwijl de Amsterdammers in zeven van die wedstrijden minimaal één treffer incasseerden. De afgelopen weken staat het echter als een huis bij Ajax: de ploeg van Erik ten Hag wist in vier duels op rij de nul te houden.

Weet Ajax het doel schoon te houden tegen AEK? Bekijk hier de quotering voor een clean sheet voor de ploeg van Ten Hag

Ajax heeft traditiegetrouw dus moeite met scoren in het openingsduel in de Champions League, maar de laatste tijd is scoren voor Ajax geen groot probleem gebleken. De Amsterdammers kwamen in dertien van de laatste veertien wedstrijden in alle competities tot scoren. Alleen op bezoek bij Dynamo Kiev bleef de teller op nul staan, maar gezien de kansen had Ajax ook daar meer verdiend. Gemiddeld gezien kwam Ajax in die wedstrijden tot 2,5 doelpunten per duel en werden elf van die veertien wedstrijden winnend afgesloten.

Komt Ajax ook tegen AEK tot scoren? Bekijk hier de quotering

Wie het over doelpunten heeft, heeft het over Klaas-Jan Huntelaar. De spits maakte afgelopen weekend de 250e competitietreffer in zijn profloopbaan en wist Marco van Basten en Martin van Geel in te halen op de alltime topscorerslijst van de Eredivisie (128 goals). Huntelaar kwam in het tweeluik met Dynamo Kiev niet tot scoren, maar was in de eerdere Europese duels al van levensbelang voor Ajax. In zijn laatste drie Eredivisieduels kwam hij steeds twee keer tot scoren en is daarmee topscorer van Ajax. Trekt Huntelaar die lijn door in Europa?

Wordt Huntelaar ook in de Champions League de topscorer van Ajax? Bekijk hier de quotering

Let op, deelname alleen voor 18 jaar en ouder

-

Meer nieuws

Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
0
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
8
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
21
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
43

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties