Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Tottenham Hotspur en Arsenal falen hard in jacht op Leicester City

Laatste update:

West Ham United - Tottenham Hotspur 1-0
Misschien wel overmand door de zenuwen, wetende dat in deze fase zeges echt goud waard zijn, speelden the Spurs een matige tot zwakke eerste helft. Al na zeven minuten nam West Ham de voorsprong, toen Dimitri Payet een hoekschop nam en Michail Antonio de bal binnen kopte: alweer zijn vierde doelpunt op eigen veld op een rij. Daarna zakte het van beide kanten in en bleven echte kansen uit. Zo'n tien minuten voor rust zorgde een corner weer voor gevaar, maar ditmaal kopte James Collins over Hugo Lloris' doel. Uit een derde hoekschop ging de bal er wél in, maar de treffer van Mark Noble werd terecht geannuleerd wegens buitenspel.

In de tweede helft begon Tottenham wat feller tegen de stadsgenoot. Op aangeven van Christian Eriksen schoot Ben Davies al na een paar minuten naast en Ryan Mason probeerde het met een dapper schot dat te hoog was en bovendien naast ging. De beste mogelijkheid was absoluut voor Harry Hurricane Kane, die het echter voor elkaar kreeg een opgelegde kans te missen. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Adrián na een schot van Alderweireld, maar verzilverde die niet. De jarige Pochettino probeerde wat hij kon en bracht Dele Alli en Heung-Min Son in, maar het baatte niet.

Na zes opeenvolgende overwinningen, die Tottenham naar een knappe tweede plaats stuwden, wordt Leicester City nu dus niet geëvenaard. Met een nieuwe Londense derby voor de deur, ditmaal tegen aartsrivaal Arsenal, een pijnlijk moment voor Pochettino en de zijnen. Voor West Ham betekent de zege dat men Manchester United voorbij steekt en nu knap vijfde staat. Zaterdag strijden the Hammers op Goodison Park tegen Everton.

Arsenal - Swansea City 1-2
Eind oktober won Arsenal afgetekend in Wales, maar nu liep het niet zoals gehoopt. Wel waren de beste kansen in het eerste kwartier voor the Gunners, die driemaal gevaarlijk opdoken voor het doel van Lukasz Fabianski. Olivier Giroud zag een schot geblokt worden en Alexis Sánchez raakte de binnenkant van de paal na in eerste instantie over de bal heen te hebben gemaaid. Via het aluminium kon Fabianski de inzet van de Chileen pakken. De volgende kans was wél raak en ging er in stijl in. Francis Coquelin bracht de bal bij Alexis, die precies op maat Campbell bediende. De spits volleerde al vallend de bal diagonaal binnen en maakte zo zijn derde competitiegoal van het seizoen (1-0). Een kwartier later stond het echter alweer gelijk toen Wayne Routledge een bal van Jack Cork zomaar mocht aannemen en langs Petr Cech mocht plaatsen.

Per Mertesacker lette niet op wat er achter hem gebeurde en Héctor Bellerín kwam te laat aanstormen. Bij Arsenal dacht iedereen in de seconden voor de gelijkmaker dat er een vrije schop zou komen vanwege een overtreding op het middenveld, maar dat gebeurde niet en Swansea profiteerde er dus ten volste van. Bijna kwamen de Welshmen opnieuw op achterstand, maar Giroud kreeg het voor elkaar om in bijna vrije positie een panklare kans snoeihard op de lat te jagen. Het bleef zodoende bij 1-1 voor rust. In de tweede helft moedigde het thuispubliek Arsenal hartstochtelijk aan en dat was nodig, want de ploeg had het lastig met Swansea.

Gylfi Sigurdsson probeerde het een keer zelf vanuit een moeilijke hoek en werd niet begripvol aangekeken door Bafétimbi Gomis en Routledge, die in the box klaar stonden om het af te maken. Aan de overkant had Alexis net het doel gemist na een hoekschop van Mesut Özil en na de kans voor Sigurdsson was het wéér het aluminium dat een goal van Arsenal voorkwam. Alexis trapte vanuit een spelhervatting hard tegen de lat en dus zat het de thuisclub bijzonder tegen. Swansea nam vervolgens brutaal de voorsprong: een corner eindigde in gerommel voor het doel en daar duwde aanvoerder Ashley Williams de bal over de lijn.

Stoke City - Newcastle United 0-0
De fans in het Britannia Stadium werden woensdagavond niet verwend. Newcastle scoorde in zijn laatste twintig uitwedstrijden in de Premier League maar negen keer en had ook nu moeite om tot grote uitgespeelde kansen te komen. Manager Steve McClaren, die deze week opmerkte dat zijn huidige baan vooralsnog zijn meest frustrerende ooit is, zag hoe zijn team onder druk kwam te staan en Rob Elliot zijn team op de been hield met twee reddingen. Hij haalde een schot van Erik Pieters weg onder zijn lat en duwde de rebound van Xherdan Shaqiri ook weg. Twee minuten later hield hij Shaqiri nog eens af van scoren. Kort voor rust leek Newcastle op weg naar iets moois, maar verprutste Moussa Sissoko de counter.

In de tweede helft oogde het veldspel van the Magpies verzorgder, maar scoren was toch te veel gevraagd. In de heenwedstrijd, eerder dit seizoen op St. James' Park, lukte het ook al niet Stoke City klein te krijgen en nu weer niet. Tien minuten voor tijd sloeg de thuisclub toe en kwam men eindelijk op voorsprong. Even nadat Mame Biram Diouf erin was gekomen voor Ibrahim Afellay gaf Diouf een goede pass op Shaqiri, die zijn sterke spel bekroonde met een geweldig schot dat er heerlijk in vloog. McClaren zette meteen Seydou Doumbia en Ayoze Pérez erbij, maar terugkomen tot 1-1 lukte Newcastle niet.

-
Zie jij Tottenham en Arsenal nog langs Leicester City gaan?

Meer nieuws

Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties