Tottenham Hotspur neemt revanche op Arsenal en gaat naar laatste vier

Arsenal - Tottenham Hotspur 0-2
Eerder deze maand was Arsenal in het Emirates Stadium nog met 4-2 te sterk voor de aartsrivaal. De tweede Noord-Londense derby van het seizoen kende een levendigde beginfase. Via Aaron Ramsey en Henrikh Mkhitaryan kregen the Gunners kansen op de openingstreffer, terwijl een schot van Christian Eriksen aan de andere kant over het doel ging. Na 21 minuten spelen was het raak voor de bezoekers. Dele Alli bediende met een schitterende pass Heung-Min Son, die oog-in-oog met Petr Cech geen fout maakte: 0-1.

Via een razendsnelle counter kreeg Tottenham vervolgens de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Mkhitaryan claimde een strafschop, kreeg die niet en zag Moussa Sissoko aan de andere kant vanuit kansrijke positie hoog over schieten. Op slag van rust voorkwam Tottenham-doelman Paulo Gazzaniga de gelijkmaker van Ramsey. Na rust kwamen de bezoekers het sterkst uit de kleedkamer, wat resulteerde in twee kansen voor Eriksen. Het bleek de opmaat naar de 0-2, die na zestig minuten spelen viel. De net ingevallen Harry Kane bediende Alli, die Cech verschalkte met een fraaie lob.

Arsenal-manager Unai Emery bracht vervolgens Alexandre Lacazette in het veld voor Alex Iwobi en zag de Fransman direct gevaarlijk worden vanuit een voorzet van Pierre-Emerick Aubameyang. Ondanks verwoede pogingen wisten the Gunners in de slotfase de achterstand niet meer te verkleinen, waardoor Tottenham zich in de halve finale van de EFL Cup mag gaan melden. The Spurs strijden nog met Chelsea, Burton Albion en Manchester City om de League Cup.

Chelsea - Bournemouth 1-0
Chelsea trad niet op volle oorlogssterkte aan tegen Bournemouth. Trainer Maurizio Sarri voerde vijf wijzigingen door ten opzichte van het elftal dat zondag met 1-2 won van Brighton & Hove Albion; onder meer Hazard bleef op de bank. Na een uur kwam Sarri toch tot de conclusie dat de Belg binnen de lijnen moest komen, want het ging niet van een leien dakje bij Chelsea. In de eerste twintig minuten van de wedstrijd controleerde de ploeg de wedstrijd wel. Willian zorgde voor constante dreiging, maar de achterhoede van Chelsea oogde niet al te stabiel. Bournemouth kwam steeds beter in de wedstrijd en creëerde wat kansen in de counter.

Acht minuten na rust slaagde Ruben Loftus-Cheek er bijna in om de score te openen. De buitenspeler begon flitsend aan de tweede helft en beloonde zichzelf bijna met een scherp schot van net buiten het strafschopgebied, maar trof de buitenkant van de paal. Hazard maakte vervolgens zijn entree en zorgde zes minuten voor tijd voor opluchting in Stamford Bridge, met een van richting veranderd schot dat doelman Artur Boruc kansloos liet. De Belg was dit seizoen betrokken bij negentien doelpunten (tien treffers, negen assists) en troeft daarmee elke andere Premier League-speler af.