Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van 't Schip heeft geen plek voor Van den Boomen in basis Ajax

Laatste update:

Gerónimo Rulli staat onder de lat bij Ajax. De Argentijn is de vervanger van de nog altijd geblesseerde Diant Ramaj. De backposities worden bekleed door Devyne Rensch (rechts) en Jorrel Hato (links), terwijl het centrum bestaat uit Josip Sutalo en Ahmetcan Kaplan.

Centraal op het middenveld starten Sivert Mannsverk en Benjamin Tahirovic. Henderson, die fit genoeg leek voor het duel met de Kralingers, is er nog niet bij. Kenneth Taylor is de nummer 10 van dienst, terwijl Mika Godts, Brian Brobbey en Steven Bergwijn de voorhoede vormen.

Ajax heeft, zeker gezien het relatief gunstige programma, goede papieren om plek vijf te veroveren. De vierde plaats is ook nog mogelijk, maar is gezien de zeven punten achterstand op AZ tevens onwaarschijnlijk. Voor Van 't Schip is de opdracht duidelijk. "Ik verwacht woensdagavond een wedstrijd die we gaan winnen", blikte de oefenmeester vooruit op de clubkanalen.

"We moeten daarin wel oog houden voor een Excelsior met goede spelers. We moeten zorgen dat we goed staan, durven aan de bal en spelen zoals in de tweede helft tegen FC Twente." Ajax boog in de tweede helft een 0-1 achterstand om (2-1).

"Elke tegenstander speelt in deze fase voor iets. Tegen degradatie, Europees voetbal of play-offs en dat zal tot het einde zo blijven. Voor ons maakt het niet uit: we spelen voor onszelf." Voor Ajax is de recente bekerwinst van Feyenoord gunstig. Bij een vijfde plaats stromen de Amsterdammers de tweede voorronde van de Europa League in en ontlopen ze de Conference League-play-offs. "Het is alleen gunstig als je vijfde eindigt. We moeten gewoon zorgen dat we niet in de play-offs hoeven te spelen", weet Van 't Schip.

Excelsior


Bij Excelsior heeft men te maken met een ander soort druk. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen staat nu nog op de veilige vijftiende plaats, maar met slechts één punt voorsprong op RKC Waalwijk en vier wedstrijden te gaan is handhaving allerminst zeker. Wel boekten de Kralingers in de vorige speelronde een cruciale en uiterst overtuigende zege op mede-degradatiekandidaat FC Volendam (4-0).

Verdediger Redouan El Yaakoubi blikte tegenover Excelsior TV vooruit op de krachtmeting met Ajax, dat volgens hem, ondanks het slechte seizoen, over genoeg kwaliteiten beschikt. "Kijk maar naar jongens als Bergwijn en Brobbey, dus daar moeten we ons tegen wapenen. We moeten starten met de wil om te winnen en het samen te doen. Dat gaan we proberen op de mat te leggen en dan hopen we er in ieder geval een leuke pot van te maken."

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato; Mannsverk, Tahirovic, Taylor; Godts, Brobbey, Bergwijn.

Opstelling Excelsior: Van Gassel; Benita, Horemans, El Yaakoubi, Zagré; Baas, Sandra, Goudmijn; Sanches Fernandes, Duijvestijn, Lamprou.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Bekijk Ajax - Excelsior live op ESPN via Ziggo!

Ajax - Excelsior:

Meer nieuws

Vertrek bij Ajax in de maak? 'Interesse uit Engeland, Duitsland en Frankrijk'
5
VZ Elftal van het Jaar: PSV domineert; ook Feyenoord goed vertegenwoordigd
68
De 11 namen die Mauricio Pochettino kunnen opvolgen bij Chelsea
7
Atalanta-speler Djimsiti oogst lof met sympathieke actie richting De Roon
1
Lookman beslist EL-finale voor Atalanta en beëindigt ongeslagen reeks Leverkusen
139
Schandalige taferelen in Tsjechië: fans op het veld op de vuist na bekerfinale
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties