Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Feyenoord wint arbitragezaak inzake herenakkoord over jeugdtransfers en hoeft geen tonnen te betalen

Laatste update:

Feyenoord en Utrecht staan lijnrecht tegenover elkaar vanwege een conflict over jeugdtransfers. De clubs ruziën over het zogenoemde herenakkoord uit 2018 dat topclubs verbood elkaars talenten te benaderen.

Feyenoord nam in de zomer van 2023 een drietal jeugdspelers van de Domstedelingen over. Het ging om de inmiddels vijftienjarige Boaz Plantinga, Finn Baks (eveneens nu vijftien) en Zakaria Ouaissa (nu tien).

In een gentlemen's agreement uit 2018 spraken clubs enerzijds af om elkaars talenten niet actief te benaderen, en anderzijds een vergoeding te betalen als dat toch gebeurde.

FC Utrecht stuurde een factuur van 520 duizend euro naar Feyenoord en verwees daarbij naar het gentlemen's agreement. De Rotterdammers weigerden echter de knip te trekken en betaalden volgens de KNVB-reglementen slechts 244 duizend euro.

"FC Utrecht neemt een slachtofferrol aan", zei Feyenoord vorige maand tijdens de zitting. "Intern kunnen we het verlies van talenten niet altijd opvangen, dus scouten we elders. FC Utrecht doet dat ook. Bijvoorbeeld door talenten te halen bij FC Dordrecht, Telstar en Vitesse. Het is eten en gegeten worden. FC Utrecht wil wel eten, maar niet gegeten worden."

Thijs van Es, de algemeen directeur van FC Utrecht, noemde Feyenoord 'egocentrisch' en zei ook dat de club er 'de laatste jaren alles aan doet om de afspraken te ondermijnen'.

De arbitragecommissie publiceerde woensdag haar uitspraak en schreef onder meer dat het herenakkoord is bedoeld om een gedragsverandering teweeg te brengen en dat Feyenoord de afspraak heeft geschonden. De arbitragecommissie concludeerde echter ook dat het gentlemen's agreement moet worden gezien als een morele afspraak die juridisch gezien niet bindend en niet afdwingbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Wieffer is Brighton-speler: 'Een van de beste deep-lying midfielders van Europa'
22
Koeman heeft messcherpe opmerking richting Driessen en krijgt lachers op de hand
10
Deze 12 Nederlanders kozen ervoor hun interlands namens Turkije te spelen
34
Frankrijk wint van Portugal en is halvefinalist na zenuwslopende penaltyreeks
158
Direct na uitschakeling hinten naast Toni Kroos nóg twee Duitsers op afscheid
12
Portugal en Frankrijk scoren niet: verlenging of penalty's moeten doorslag geven
15

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties