Tottenham mede dankzij eerste veldgoal Janssen naar halve finale

Kane moest zich na een tik op zijn enkel al na tien minuten laten vervangen en het was niet Vincent Janssen die zijn plek in de spits innam. Mauricio Pochettino bracht Christian Eriksen in en dat bleek een kwartier voor rust een goede keuze: de ex-Ajacied haalde vanaf de rand van de zestien uit en zag zijn schot in de linkerhoek vliegen. Victor Wanyama teisterde vervolgens met een kopbal de lat en vijf minuten voor de rust liep de thuisploeg verder uit. Heung-Min Son stuurde zijn tegenstander het bos en draaide de bal op knappe wijze langs Tom King in de verre hoek.

Na de rust had Tottenham eveneens weinig te vrezen van het twee divisies lager uitkomende Millwall. Son tekende binnen de tien minuten op aangeven van Kieran Trippier voor zijn tweede van de middag en op een waarschuwingsschot van Jed Wallace op de paal na kwamen de bezoekers niet in de buurt van het doel van Michel Vorm. Dele Alli maakte erop aangeven van Eriksen de eindstand nog 4-0 van, waarna Janssen de doelpuntenmaker verving voor het laatste kwartier. Son vond Janssen vervolgens in het strafschopgebied en de van AZ overgekomen spits rondde simpel af. In blessuretijd tekende de Koreaan nog voor zijn derde van de middag.

Vincent Janssen scoort voor Tottenham Hotspur en het is voor het eerst GÉÉN penalty! ??????