Tottenham pijnigt Aké en consorten; Paul Pogba is helemaal terug

Tottenham Hotspur - Bournemouth 5-0
Kyle Walker-Peters was in de eerste helft de gevierde man aan de kant van de Londenaren. De vleugelverdediger was bij alledrie de treffers als aangever betrokken. Een schot van Christian Eriken na twaalf minuten spelen werd getoucheerd, waardoor doelman Asmir Begovic kansloos was. Later produceerden ook Heung-Min Son en Lucas Moura afstandsschoten die voor de keeper niet houdbaar bleken, waardoor er geen vuiltje aan de lucht was voor Tottenham en men met een riante 3-0 voorsprong ging rusten.

Na de thee konden Nathan Aké en consorten weinig klaarspelen en was het wachten op de vierde treffer van de Londenaren. Dat doelpunt kwam er na een uur spelen via Eriksen, die met een prachtige pass Harry Kane uitzocht. De spits twijfelde niet en volleerde de 4-0 tegen de touwen. Son maakte er kort daarna ook 5-0 van door te profiteren van matig keeperswerk. Door de ruime zege neemt Tottenham de tweede plek over van Manchester City, dat woensdag met 2-1 verloor van Leicester City.

Manchester United - Huddersfield Town 3-1
Ole Gunnar Solskjaer kon bij zijn eerste thuiswedstrijd als manager van Manchester United na bijna een halfuur spelen juichen. Bij een corner werd een poging van Victor Lindelof niet goed gepareerd, waarna Nemanja Matic van dichtbij kon binnentikken. De thuisploeg was oppermachtig als er gekeken wordt naar het balbezit en het aantal kansen, maar kon de voorsprong niet verder uitbreiden, ondanks mogelijkheden voor onder anderen Diogo Dalot.

Solskjaer won zijn eerste wedstrijd tegen Cardiff City met 1-5, maar een grote overwinning zat er dit keer niet in voor the Red Devils. In de tweede helft was Huddersfield zelfs dicht bij de gelijkmaker, maar David de Gea presteerde zoals gebruikelijk goed. Paul Pogba maakte even later de 2-0 na een mooie aanval van United vanaf de rechterkant, waarna het duel gespeeld was. Even later knalde Fransman ook de 3-0 tegen de touwen, waarna Mathias Zanka Jorgensen de eer redde voor Huddersfield.

Crystal Palace - Cardiff City 0-0
Na 45 minuten spelen stond het nog altijd 0-0 op Selhurst Park. De ploeg van Roy Hodgson had in het eerste bedrijf de beste kansen, maar de bal vloog maar niet tegen de touwen. Andros Townsend raakte na drie minuten spelen al het aluminium en later in de eerste helft werd er ook niet meer gescoord door Patrick van Aanholt of zijn ploeggenoten. Na de onderbreking domineerde Palace wederom, maar gek genoeg wisten onder anderen Cheikhou Kouyaté en Wilfried Zaha niet te scoren.

Burnley - Everton 1-5
Everton beloofde een droomstart en stond al na 22 minuten spelen op een 0-3 voorsprong. Yerry Mina torende bij een voorzet boven de rest uit en kopte raak: 0-1. Even later verdubbelde Lucas Digne de voordelige marge door een vrije trap goed te nemen, waarna Gylfi Sigurdsson vanaf elf meter de malaise van Burnley verder vergrootte. Ben Gibson deed voor rust nog iets terug door te profiteren van de ontstane consternatie bij een corner en binnen te schieten. Een kwartier voor tijd maakte Digne zijn tweede van de middag en in blessuretijd was Richarlison nog trefzeker.