Tottenham wint na aftocht Janssen, Bayer treurt na 94ste minuut

CSKA Moskou - Tottenham Hotspur 0-1
Bij afwezigheid van Harry Kane mocht Janssen voor het eerst in zijn loopbaan in de basis beginnen aan een wedstrijd in de Champions League. De Nederlandse spits kon dat heuglijke feit echter geen luister bijzetten met een treffer. Hij werkte net als in de voorgaande wedstrijden hard om de ploeg van dienst te zijn, maar kreeg niet veel echte kansen om CSKA pijn te doen. Christian Eriksen, Toby Alderweireld en Dele Alli wél, maar zij misten het doel allemaal. Dele noteerde de beste mogelijkheid van allemaal, maar na het voorwerk van Eriksen trapte hij tegen de lat.

Aan de overzijde had Hugo Lloris weinig te doen: het aanvalswerk van de Russen was niet hoogdravend en zodoende bleef het na de eerste 45 minuten nog 0-0, net zoals Tottenham al overkwam in vijf van zijn zes voorgaande wedstrijden in de Champions League. Naarmate de tweede helft vorderde begonnen de fans in Moskou zich af te vragen of hun team ook de eerste thuiswedstrijd zou vergeten te winnen. De Russen kwamen nauwelijks tot kansen en verontrustten Hugo Lloris niet. Mauricio Pochettino koos er, met nog een dikke twintig minuten voor de boeg, voor om Janssen naar de kant te halen en Georges-Kévin N'Koudou er in zijn plaats in te brengen. Spijtig genoeg voor Janssen toonde N'Koudou zich meteen gretig en viel vijf minuten na zijn komst de 0-1.

Son, die afgelopen weekend in de Premier League nog matchwinner werd tegen Middlesbrough met twee goals, klopte Igor Akinfeev met een schot van dichtbij en brak de wedstrijd open. De spits tekende zelfs bijna voor de tweede van de avond, maar Akinfeev voorkwam dat. CSKA wist de laatste vier keer dat het bezoek kreeg van een Engelse club niet tot winst te komen en had het nu dus ook moeilijk met the Spurs. De 0-1 achterstand werd niet meer gerepareerd en dus hebben de Russen één punt na twee duels.

AS Monaco - Bayer Leverkusen 1-1
In de eerste helft waren de échte hoogtepunten op één hand te tellen. Het venijn van de eerste 45 minuten zat in de absolute slotfase. Julian Brandt kon niet voorkomen dat Timoue Bakayoko de bal met de hak bij Thomas Lemar bezorgde, maar hij miste vervolgens vanaf een meter of zeventien. In de extra tijd kreeg Javier Hernández op aangeven van Kevin Volland een mogelijkheid om 0-1 te maken, maar Danijel Subasic was attent en zodoende eindigde de eerste helft zonder doelpunten.

Het team van Roger Schmidt zocht in de tweede helft nadrukkelijk naar een doelpunt, maar kwam enkele minuten na rust ook goed weg toen Bernardo Silva het leer net over schoot. Een kwartier voor tijd sloeg Bayer toe: de ingevallen Admir Mehmedi zette voor vanaf rechts, waarna Hernández vanaf een meter of vier de bal achter Subasic kopte. Het was voor de Mexicaan alweer zijn honderdste doelpunt sinds zijn oversteek naar Europa. De overwinning leverde het evenwel niet op, want nét voor het einde van de wedstrijd sloeg Kamil Glik nog toe en bezorgde hij AS Monaco onverwacht nog een punt.