Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Trainer, perschef en vicepresident van FC Porto bestalen Sporting-voorzitter'

Laatste update:

Het duel tussen de koploper en de nummer twee van de Portugese Primeira Liga eindigde in een massale knokpartij. In de tiende minuut kregen Agustín Marchesín en Pepe aan de kant van FC Porto en João Palhinha en Bruno Tabata aan de kant van Sporting een rode kaart. Klaarblijkelijk bleef het ook nog onrustig nadat beide ploegen van het veld waren gegaan. Sporting schrijft dat Varandas op weg was naar de spelersbus, toen hij door het drietal van FC Porto én een aantal beveiligers werd opgewacht.

"Rui Cerqueira werd gewelddadig tegenover de president van Sporting en pakte zijn portemonnee, met daarin zijn identiteitsbewijzen, mobiele telefoon en creditcards, uit zijn handen, om daarmee weg te rennen. Ondanks dat er politie ter plaatse was, konden de mobiele telefoon en de documenten niet worden teruggevonden", schrijft Sporting in het statement. "Sporting zal aangifte doen tegen Vítor Baía, Sérgio Conceição en Rui Cerqueira en alles in het werk stellen zodat zij kunnen worden verbannen uit alle stadions."

FC Porto heeft een foto naar buiten gebracht waarop de 'gestolen' telefoon van Varandas te zien is op de grond buiten het Estádio do Dragão. "Ze hebben een lange geschiedenis met het intimideren van journalisten, toeschouwers en tegenstanders, dat is algemeen bekend", zo benadrukt Sporting echter. De regerend kampioen van Portugal haalt ook aan zijn supporters onterecht werden tegengehouden om het stadion binnen te gaan. De fans van Sporting die wel in het stadion waren, werden 'slachtoffer van agressie'.

"Wat er vrijdag op en buiten het veld is gebeurd, is te serieus om geen consequenties te hebben. Sporting zal dit gevecht niet opgeven", zo wordt het statement besloten. Sporting verloor in Porto dure punten in de strijd om de landstitel. Koploper FC Porto heeft een voorsprong van zes punten op de naaste achtervolger. Sporting heeft op zijn beurt weer een voorsprong van zeven punten op Benfica, al heeft de nummer drie een duel minder gespeeld.

Primeira Liga
FC Porto
2 - 2
Sporting Portugal

Meer nieuws

Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
5
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
4
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
9
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
Paris Saint-Germain verslaat FC Metz, dat ondanks nederlaag juicht
9
Bizot gaat met Stade Brest de Champions League in na helpende hand Farioli
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties