Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Trotse Lucca: 'Blij dat ik het shirt mag dragen dat hij ook gedragen heeft'

Laatste update:

"Ik hoop dat ik het vertrouwen van de club en de supporters kan waarmaken", vertelt Lucca in een eerste reactie bij Ajax TV. "Ik ben blij om hier te zijn. Het is een bijzonder moment voor mij, ik ben de eerste Italiaan die het shirt van Ajax gaat dragen. Daar ben ik heel blij mee. Ik hoop dat ik in fysiek opzicht en qua doelpunten en assists mijn steentje bij kan dragen om veel prijzen te winnen. Het is een shirt met veel gewicht. Veel kampioenen hebben het gedragen. Idolen van mij ook."

Zlatan
De aanvaller doelt daarmee op Zlatan Ibrahimovic. De zweed kwam tussen 2001 en 2004 uit voor de regerend landskampioen en speelt de laatste jaren in het land waar Lucca geboren is. "Ik heb als kind zoveel video's van hem gezien", gaat de aanwinst verder. "Ik ben er trots op dat ik het shirt mag dragen dat hij ook gedragen heeft. We lijken niet op elkaar. Misschien wel qua lichaamsbouw, maar Zlatan was een van de beste aanvallers van Europa. Er zijn veel aspecten waar ik nog aan moet werken. Ik ben hier om elke dag hard te werken."

Lucca speelde in 2017 nog voor een amateurploeg en heeft dan ook een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. In het kenmerkende roze shirt van Palermo debuteerde de spits in het betaalde voetbal en maakte hij in anderhalf jaar 13 goals in 27 wedstrijden. Pisa besloot afgelopen zomer dan ook om de gok te wagen en ruim twee miljoen te betalen. "Dat ligt vooral aan een ex-trainer van me. Een oude vriend van mijn vader. Die heeft mij er altijd van overtuigd dat ik het kon maken als voetballer. Ik ben altijd mijn dromen blijven najagen. Ik heb tot nu toe altijd de doelen gehaald die ik aan het begin van het jaar heb gesteld."

De Italiaan moet in Amsterdam als pinchhitter fungeren. Dat de interesse van Ajax concreet werd had hij niet zien aankomen. "Ik wist dat er buitenlandse clubs waren die interesse in mij hadden, maar ik had niet verwacht dat Ajax naar Italië zou komen. Want ik kom uit de Serie B. Ik had nooit verwacht dat ze voor mij zouden komen. Tot voor kort zag ik de spelers alleen op televisie. Ik keek naar Tadic en Antony, en Maarten Stekelenburg die bij AS Roma heeft gespeeld. En Blind van Manchester United. Ik ben blij dat ik de kleedkamer met hen mag delen."

Hoe vaak gaat Lorenzo Lucca scoren dit seizoen?

Meer nieuws

Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Boschker stopt als keeperstrainer Twente en wil door in opvallende nieuwe rol
13
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
5
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
77
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
31
KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax geselecteerd
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties