Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Tsjechië gaat door kolderiek eigen doelpunt aan kop in groep van Oranje

Laatste update:

Tsjechië - IJsland 2-1
IJsland kreeg zondag voor het eerst in de huidige EK-kwalificatiereeks, na 315 minuten, een doelpunt tegen. Pavel Kaderabek kopte in de eerste blessureminuut van de eerste helft raak, nadat Daniel Pudil de bal breed had gelegd. Daarmee werd het 1-1, want na negen minuten waren de bezoekers al op voorsprong gekomen in Plzen. Ragnar Sigurdsson scoorde met een kopbal, nadat Petr Cech een hoge voorzet totaal verkeerd had ingeschat. Tsjechië ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar de grootste kans was nog voor Ajacied Kolbeinn Sigthórsson, die echter op het laatste moment werd afgestopt door Kaderabek. Die verdediger tekende in het slot van de eerste helft dus nog voor de 1-1.

Tsjechië kwam na een uur zelfs op voorsprong: Jaroslav Plasil trok de bal laag voor en via de voet van een verdediger en een voet van keeper Hannes Thór Halldorsson ging de bal alsnog het doel in. Die voorsprong gaven de Tsjechen niet meer weg en zij zijn nu de trotse koploper van Groep A. PEC Zwolle-aanvaller Tomas Necid viel in de slotfase overigens nog in bij Tsjechië.


Turkije - Kazachstan 3-1
Turkije begon zonder Volkan Demirel aan het duel in de Türk Telekom Arena. De doelman van Fenerbahçe zou in de basis starten, maar verliet het stadion nadat hij tijdens de warming-up werd uitgefloten. Zijn vervanger Volkan Babacan hoefde zich nauwelijks in te spannen, want de thuisploeg was veel sterker en nadat Burak Yilmaz al een dot van een kans had laten liggen, was hij na 25 minuten wel trefzeker. De spits versierde een strafschop en schoot die zelf binnen: 1-0. Na een halfuur spelen verdubbelde Burak de marge, maar daar mocht hij Aleksandr Mokin voor bedanken, want de doelman van Kazachstan ging zwaar in de fout. In de slotfase van de eerste helft kreeg Burak opnieuw een goede kans, maar het bleef 2-0.

Na de pauze bleef Turkije de bovenliggende partij en het was wachten op een derde treffer. Zo werd een vrije trap van Selçuk Inan op de lijn gekeerd door de keeper en stuitte Burak halverwege de tweede helft van dichtbij op Mokin. Vijf minuten voor tijd werd het dan toch 3-0: Serdar Aziz kopte een hoekschop in de verre hoek. Dat was echter nog niet de eindstand, want door een rake strafschop van Samat Smakov werd de Kazachstaanse eer gered. Arda Turan pakte nog wel een gele kaart en is nu geschorst voor het duel met Oranje. Turkije staat nu op vier punten.

UEFA European Championship Qualifiers
Tsjechië
2 - 1
IJsland
Denk jij dat Tsjechië Groep A wint?

Meer nieuws

Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
12
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties