Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Tsjechië schakelt gastland uit en treft mogelijk Nederlands elftal

Laatste update:

De teleurstelling zal groot zijn bij de EK-organisator. Polen, dat nog nooit een wedstrijd won op een EK, wist dat het zaterdag moest winnen om de groepsfase te overleven. Het gastland begon dan ook furieus aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase direct al een grote kans, toen een omhaal van Dariusz Dudka in het zijnet belandde. Het antwoord van Tsjechië volgde nog geen minuut later, toen Jaroslav Pilar kon binnenschieten maar de bal verkeerd raakte, voordat de Poolse aanvoerder Jakub Blaszczykowski een vrije trap in het zijnet schoot. Na slecht verdedigingswerk bij de Tsjechen schoot Robert Lewandowski hierna over en ook Eugen Polanski vond het doel niet.

De openingsfase was dus erg aantrekkelijk, met een hoop mogelijkheden voor vooral Polen. Het gastland kon dit niveau echter niet vasthouden en het niveau van de wedstrijd daalde. Sebastian Boenisch probeerde het nog wel met een ambitieus schot vanuit de tweede lijn, maar Petr Cech zag de bal naast gaan. Verder had de keeper niet veel meer te doen in de eerste helft: Tsjechië, dat niet vol op de aanval hoefde te spelen, hield redelijk eenvoudig stand en loerde op haar kansjes om uit te breken. Przemyslaw Tyton, die de voorkeur had gekregen boven de weer beschikbare Wojciech Szczesny, hoefde echter geen noemenswaardige reddingen te verrichten.

De eerste helft eindigde zonder doelpunten en daar was men bij Tsjechië wel tevreden mee. In de rust kregen de Tsjechen echter te horen dat Griekenland op voorsprong was gekomen tegen Rusland, waardoor een gelijkspel niet meer voldoende zou zijn om de groepsfase te overleven. In de tweede helft moest Tsjechië dus meer aan aanvallen denken en de ploeg ging ook meer naar voren voetballen, maar kansen bleven lange tijd uit. Pas twintig minuten na rust werd het voor het eerst gevaarlijk in het tweede bedrijf, toen Tomas Sivok van dichtbij kon koppen. Tyton had een uitstekende redding in huis en voorkwam een Tsjechische voorsprong.

Het bleek uitstel van executie te zijn. Tsjechië werd sterker en twintig minuten voor tijd kwam Polen op achterstand, toen balverlies op het middenveld van Rafal Murawski genadeloos werd afgestraft. Milan Baros kwam aan de bal en bediende Jirácek, die zijn inglijdende tegenstander uitkapte en Tyton kansloos liet met een schuiver. Polen moest daardoor in het restant van de wedstrijd alles op alles geven om nog door te bekeren op het 'eigen' EK, maar de ploeg werd nog maar een keer gevaarlijk. Vijf minuten voor tijd kreeg Marcin Wasilewski een enorme kopkans, maar hij mikte net te hoog, terwijl Michal Kadlec in blessuretijd nog een bal van de lijn haalde. Tsjechië kwam met de schrik vrij: de ploeg behield haar voorsprong en won Groep A, waardoor het in de volgende ronde Nederland kan tegenkomen.

-
Tsjechië is verdiend door

Meer nieuws

VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
26
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
11
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
30
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
3
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
26

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties