Tsjechië verliest van Dzsudzsák en duimt voor uitgevallen Rosicky

Tsjechië kreeg dus al vóór de wedstrijd een klap te verwerken. Spelmaker Rosicky, die nog steeds kampt met een lichte kuitblessure, zou in de basis starten tegen de Hongaren, maar haakte in de warming-up af. Bílek hield vol dat de speler van Arsenal volgende week vrijdag fit is, maar dat valt nog maar te bezien. In de Generali Arena begon de wedstrijd ook beroerd voor de Tsjechische ploeg.

Dzsudzsák, tegenwoordig uitkomend voor Dynamo Moskou, fopte Petr Cech met een snel genomen vrije trap en zette de nummer 37 van de wereld op voorsprong in Praag: 0-1. De bezoekers van Sándor Egervári beperkten zich hierna tot een handbalopstelling, maar dat deerde Tsjechië niet. Nadat een kopbal van Daniel Kolar naast ging, scoorde Jan Rezek de gelijkmaker. Dat dacht hij althans, want de goal werd wegens buitenspel van Kolar afgekeurd.

Na een kwart wedstrijd kwam Tsjechië wél langszij. Milan Baros, de topscorer van het EK in 2004, werd neergehaald door Roland Juhász en Michal Kadlec schoot vanaf elf meter zijn achtste interlandtreffer binnen: 1-1. In de tweede helft bleef Hongarije verdedigen en die tactiek loonde. Ondanks dat Tsjechië de betere kansen kreeg, ging Hongarije er met de winst vandoor. Dzsudzsák bracht de bal voor en de 21-jarige debutant Ádám Gyurcsó pegelde de 1-2 tegendraads binnen.