Turkije beleeft fenomenale avond: vier ploegen overwinteren in Europa

Dynamo Kyiv - Fenerbahçe 0-2
De ploeg van trainer Jorge Jesus had de schapen al vóór het rustsignaal op het droge. Halverwege de eerste helft verzorgde Arda Güler de openingstreffer met een schot van net buiten het zestienmetergebied. De 0-2 treffer viel in de blessuretijd van de eerste helft en kwam op naam van Willian Arao. De middenvelder torende boven de vijandige defensie uit en knikte binnen uit de hoekschop van Güler. Ruim twintig minuten voor tijd wist Fenerbahçe vrijwel zeker dat de zege binnen was, want Dynamo Kyiv kwam na de rode kaart van Ilya Zabarnyi (tweemaal geel) met tien man te staan. Fenerbahçe verzamelde twee punten meer dan nummer twee Stade Rennes.

Trabzonspor - Ferencvaros 1-0, Europa League
Trabzonspor kwam al vroeg op voorsprong via Anastasios Bakasetas, die van buiten het strafschopgebied via de binnenkant van de paal raakschoot. In de fase daarna bleven de bezoekers domineren en kregen ze verschillende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zo raakte Trezeguet de paal, mikten Yusuf Yazici, Marek Hamsik en Bakasetas over of naast en redde doelman Dénes Dibusz op inzetten van Abdülkadir Ömür en opnieuw Bakasetas. Ferencváros was slechts één keer dicht bij een treffer, maar Ryan Mmaee kopte naast en over.

In de tweede helft liet Ferencváros zich een stuk meer zien. Tokmac Nguen, Xavier Mercier en Adnan Kovacevic schoten naast, terwijl de poging van Bálint Vécsei werd gekeerd door doelman Ugurcan Çakir. Ook Trabzonspor was enkele keren dreigend in het tweede bedrijf, maar het vizier stond niet op scherp of sluitpost Dibusz lag in de weg. Uiteindelijk won Trabzonspor wel, maar door de overwinning van AS Monaco is het veroordeeld tot een wedstrijd in de tussenronde van de Conference League.