Turkije ontsnapt aan nederlaag, Kroatië haalt fors uit tegen Kosovo

Turkije - Oekraïne 2-2
De ploegen hielden elkaar in de eerste twintig minuten in evenwicht, maar daarna sloeg Oekraine toe. Na een overtreding van Ömer Toprak benutte Andriy Yarmonlenko een strafschop, ook al was deze slecht ingeschoten. Drie minuten later schoot Artem Kravets de 0-2 achter Volcan Babacan. Turkije speelde een slechte eerste helft, maar op slag van rust kopte Ozan Tufan uit een corner van Hakan Calhanoglu de 1-2 binnen.

Na de onderbreking zocht Turkije naar een gelijkmaker. Cenk Tosun had een goede kans op de 2-2, maar hij schoot het leer keihard op de paal. De aanvaller kreeg enkele minuten voor tijd echter een strafschop mee, waarna Hakan vanaf elf meter de gelijkmaker achter Andriy Pyatov schoot: 2-2. Enes Ünal stond in de basis, maar bleef in de rust in de kleedkamer achter.

Kosovo - Kroatië 0-6
Het team van Ante Cacic was na 35 minuten al klaar met Kosovo, dat met Arber Zeneli en Bersant Celina in de basis aantrad. In de zesde minuut zorgde Mario andzukic met een stiftje voor de 0-1, na een goede pass van Andrej Kramaric. De aanvaller kopte uit een voorzet van Ivan Perisic de 0-2 binnen en tien minuten voor rust profiteerde hij ook van voorbereidend werk van Sime Vrsaljko.

In de laatste twintig minuten vergrootte Kroatië de voordelige marge. Brozovic verzond een heerlijke pass richting de tweede paal, waar Matej Mitrovic voor de 0-4 kon zorgen. Een heerlijk doelpunt van Brozovic, enkele minuten voor tijd, en een voltreffer van Nikola Kalinic zorgden voor een nog ruimere nederlaag voor Kosovo, dat aan het openingsduel met Finland een punt had overgehouden.