Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Volgende international uit gouden generatie België zwaait af bij Rode Duivels

Laatste update:

"Bedankt voor alle herinneringen. Ik heb mijn droom beleefd", zegt Vertonghen in een kort bericht op sociale media.

De routinier kan rekenen op heel wat positieve reacties van ploeggenoten waar hij mee heeft samengespeeld. Zo schrijft Christian Eriksen: "Mattie", met een hartje, noemt Daley Blind hem een 'legend' en Dries Mertens een 'GOAT' (Greatest Of All Time, red.).

Vertonghen debuteerde begin 2007 op twintigjarige leeftijd onder toenmalig bondscoach René Vandereycken bij de Rode Duivels. In de EK-kwalificaties verloor België toen met 1-2 van Portugal.

Hij kende geen geweldige eerste jaren voor de nationale ploeg. Zo wist Vertonghen zich met België niet te plaatsen voor de EK's van 2008 en 2012 en het WK van 2010 in Zuid-Afrika.

Vervolgens kwalificeerde Vertonghen zich als Rode Duivel wel voor het WK 2014, waar de kwartfinales werden bereikt. Op het WK van 2018 in Rusland kende de 'Gouden Generatie' zijn hoogtepunt door derde te eindigen.

Op het huidige EK werden de Belgen in de achtste finales uitgeschakeld door Frankrijk (0-1). Het ongelukkige eigen doelpunt van Vertonghen blijkt nu het laatste wapenfeit van de verdediger in zijn interlandcarrière.

De centrumverdediger speelde uiteindelijk 157 interlands voor zijn nationale ploeg en is daarmee recordinternationals. In totaal trof hij tien keer doel. Of Vertonghen in clubverband nog wel doorgaat is niet bekend. Eind juni liep zijn contract bij Anderlecht af.

Vertonghen is na Toby Alderweireld en Eden Hazard de volgende international van de 'Gouden Generatie' die besluit te stoppen bij de Rode Duivels. Hij maakte dit EK samen met generatiegenoten Kevin De Bruyne, Axel Witsel, Yannick Carrasco en Romelu Lukaku deel uit van de selectie van bondscoach Domenico Tedesco.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Griezmann baalt van opmerkelijke actie van Frans medium op training: 'Geweldig'
5
BILD: Borussia Mönchengladbach meldt zich bij Ajax voor middenvelder
17
Kijk LALIGA: All Access thuis op de bank bij Van der Vaart of broertjes De Boer!
0
FC Utrecht presenteert talentvolle spits (21) die Sam Lammers op moet volgen
6
Gakpo verbaasd na vraag van Verweij: 'Dacht dat we vragen kregen over het EK'
8
V/d Ven moet tijdens persmoment Oranje hard lachen om 'mooie vraag' over Saka
26

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties