Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Twee Ajax-spelers en PSV'er zijn meer waard dan Feyenoord-spits Gimenez'

Laatste update:

Het CIES schat de marktwaarde van Gimenez in op liefst 57,2 miljoen euro, waar de goaltjesdief volgens Transfermarkt respectievelijk 50 miljoen euro waard is. Op die site heeft Gimenez de hoogste marktwaarde van alle Eredivisie-spelers, maar in het onderzoek van het CIES moet de linkspoot drie spelers voor zich dulden.

Meer: Het bijzondere aantal kaarten dat Julián Carranza, de nieuwe spits van Feyenoord, reeds pakte in zijn carrière

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Daarbij is vooral de geschatte marktwaarde van Ajax-middenvelder Kenneth Taylor een grote verrassing. Volgens het CIES is de marktwaarde van de viervoudig Oranje-international momenteel 66,4 miljoen. Transfermarkt schat Taylor's marktwaarde in op slechts 10 miljoen euro.

Taylor moet volgens het CIES enkel Brobbey voor zich dulden wat betreft zijn huidige marktwaarde. De spits van Ajax is getaxeerd op liefst 66,8 miljoen euro, ruim 50 miljoen meer dan op Transfermarkt (15 miljoen euro). Beide Ajacieden liggen tot medio 2027 vast in de Johan Cruijff ArenA.

PSV'er Johan Bakayoko vertegenwoordigt volgens het CIES de hoogste marktwaarde in Eindhoven. De Belgische vleugelspits zou momenteel zo'n 61,2 miljoen euro moeten opleveren. Ook Joey Veerman (46,7 miljoen euro) en Noa Lang (30,7 miljoen euro) zijn opgenomen in de top tien.

Ajax levert naast Brobbey en Taylor eveneens Steven Bergwijn (49,8 miljoen euro) en Jorrel Hato (42,3 miljoen euro) af. Laatstgenoemde is volgens Transfermarkt juist de Ajacied met de hoogste marktwaarde. De marktwaarde van Hato wordt op de Duitse website op 22 miljoen euro geschat.

Naast Gimenez zijn ook Dávid Hancko en Mats Wieffer namens Feyenoord opgenomen in de lijst met duurste Eredivisie-spelers. De linksbenige centrumverdediger wordt getaxeerd op 37,7 miljoen euro, terwijl de international van Oranje 36,1 miljoen euro waard zou zijn.

Meer nieuws

Memphis Depay tast in het duister over 2 geborduurde woorden op zijn haarband
6
Jasper Cillessen maakt verrassende overstap en keert terug in Spanje
12
Engelse media uiten massale kritiek op één international na moeizame EK-start
49
Dusan Tadic steekt live op televisie de loftrompet over Erik ten Hag
23
Valentijn Driessen ziet drie Nederlandse dissonanten tegen Polen
39
Rapport Oranje: twee spelers vallen door de mand en scoren onvoldoende
150

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties