Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Nijhuis onthult: 'Ik heb zelf gezorgd voor vrijspraak nadat ik rood uitdeelde'

Laatste update:

Horemans werd vorige week maandag bij de wedstrijd Excelsior - NEC (0-3) met rood van het veld gestuurd door Nijhuis. Horemans speelde met een harde sliding eerst vol de bal en gleed onbedoeld door op zijn tegenstander Dirk Proper.

Nijhuis gaf aanvankelijk niets, maar werd door de VAR naar de zijkant gehaald om de beelden te bekijken. "De eerste keer dat ik het zag dacht ik ook: kom op zeg, hij speelt de bal, en daarna komt hij op de kuit terecht", zegt Nijhuis. "Maar daarna krijg je dan nog zes keer het moment van impact te zien: bam, bam, bam. Ik dacht: wat moet ik nou?"

Uiteindelijk besloot Nijhuis om 'mee te gaan met rood'. "Maar dan kom je na afloop in de kleedkamer en dan zit je er rustig naar te kijken en dan denk je: ik heb rood gegeven voor de uitkomst en niet voor die tackle."

Nijhuis had dus direct spijt. "Toen heb ik het strafrapport zo gemaakt dat ik wist: dat wordt vrijspraak. Ik heb zelfs tegen Excelsior gezegd: 'Zet dit er maar in, dan gaat het wel goed.' Dus ik heb zelf mijn eigen rode kaart weggeschreven."

"Dat is heel nobel van je Bas", reageert Johan Derksen. "We wensen je heel veel succes in de Keuken Kampioen Divisie!", grapt de analist.

Valentijn Driessen vraagt waarom Nijhuis niet bij zijn eigen standpunt bleef. "Dat had ik eigenlijk moeten doen, maar het is makkelijk praten als je niet zelf voor zo'n scherm hebt gestaan", aldus Nijhuis. "Je krijgt zo'n loop te zien met zes keer de impact op die kuit, dan ga je er in mee. Dat gebeurt weleens."

Meer nieuws

De 19-jarige van 100 miljoen die het middenveld van Man United moet hervormen
8
VZ Elftal van het Jaar: PSV domineert; ook Feyenoord goed vertegenwoordigd
68
Beelden verdachte kaarten van aangeklaagde Paquetá direct grote hit op internet
3
FC Utrecht overklast Sparta en strijdt met Go Ahead om Conference League-ticket
26
FC Barcelona krijgt concurrentie van Bayern in strijd om Spaans international
7
Farioli noemt één ding dat hij bij Ajax-spelers wil zien: 'Dat wordt onderschat'
27

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties