Twee landen zonder salonremise naar WK, Uruguay treft Jordanië

Chili - Ecuador 2-1
Beide landen stonden gelijk voordat hun wedstrijd begon en hadden allebei drie punten voorsprong op Uruguay. Een gelijkspel zou zowel Chili als Ecuador naar het WK loodsen, maar er kwam geen salonremise op tafel. De twee naties vochten er vol voor en Chili pakte de zege. Na iets meer dan een half uur spelen in Santiago kopte Alexis Sánchez zijn land op voorsprong na een voorzet vanaf de linkerkant. De Barcelona-aanvaller trok zijn shirt uit en kreeg geel, maar dat kon hem niets schelen. Snel daarna maakte Gary Medel er zelfs 2-0 van, door na een hoekschop van dichtbij het doel te vinden. In de tweede helft kwam Ecuador slechts tot één treffer terug via Felipe Caicedo, die het afmaakte tussen de benen van de doelman door.

Uruguay - Argentinië 3-2
In een vol Estádio Centenario pakte Uruguay een overwinning op Argentinië en daardoor bleef het vijfde. Zakken kon al niet meer, maar klimmen was nog wel mogelijk geweest als het met grote cijfers had gewonnen en wanneer Chili of Ecuador ruimschoots had verloren. Het werd uiteindelijk 3-2. Na een vrije trap van de rechterkant joeg Cristian Rodriguez ongedekt de eerste voor Uruguay binnen, precies op het moment dat de klok zes minuten sloeg. De pikstart werd al gauw teniet gedaan door Maxi Rodríguez, die na gerommel in de defensie de gelijkmaker binnen trapte: 1-1.

Nog voor rust kwam Uruguay voor de tweede keer op voorsprong en ditmaal was Luis Suárez degene die zich liet bejubelen. De spits van Liverpool legde aan van elf meter en schoot (met moeite) raak, nadat hij een schwalbe beging en een penalty kreeg. Weer kwamen de Argentijnen terug in de wedstrijd en weer was Maxi Rodríguez ervoor verantwoordelijk. Met links maakte hij het mooi af, terwijl diverse Uruguayanen hem op de huid zaten. Vroeg na rust verzekerde Edinson Cavani zijn land dan toch van de zege, door na een uitbraak de bal te ontvangen van Suárez en het hard af te maken in de kruising.

Luis Suárez speelde weer eens voor stervende zwaan tegen Argentinië.