Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Tweede bekerfinale in historie voor FC Groningen

Laatste update:

In de vier wedstrijden die FC Groningen dit seizoen eerder in het bekertoernooi speelde, maakte Michael de Leeuw zeven doelpunten. De aanvaller was tegen Excelsior echter niet inzetbaar, terwijl trainer Van de Looi eerder nog dacht hem wel in te kunnen zetten. Danny Hoesen kreeg een kans in de punt van de aanval, maar veel indruk maakte de ex-Ajacied niet in het hoge noorden.

Dat deden de andere gladiatoren overigens ook niet. Het publiek in de Euroborg had er zin in en maakte er een mooi feest van, maar het fanatisme straalde niet van de tribunes over op het veld. Excelsior was in de openingsfase de betere ploeg en Ninos Gouriye hielp een flinke kans om zeep, alvorens de thuisploeg wat meer grip op het duel kreeg. Grote kansen kreeg de Trots van het Noorden echter niet, het was zelfs Rick Kruys van Excelsior die vervolgens de beste kans op de openingstreffer kreeg.

Uit het niets kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Dat doelpunt schrok het publiek wakker, want de uitstekende treffer ontsteeg het niveau van de wedstrijd. Verdediger Hans Hateboer combineerde met Tjaronn Chery en verraste keeper Gino Coutinho in de korte hoek. Dat gebeurde vlak voor de onderbreking en dat was voor Excelsior het sein om na rust eens flink aan te zetten.

FC Groningen wankelde en had het mede aan doelman Sergio Padt te danken dat de voorsprong intact bleef. Toen de Rotterdammers uitgeraasd waren, zette Albert Rusnák de thuisclub op 2-0: de Slowaak schoot knap raak in de verre hoek. De supporters in de Euroborg vierden alvast een feestje en Excelsior leek er niet meer in te geloven. De 3-0 was veel dichterbij dan de 2-1: Chery en Juninho Bacuna raakten al de lat, voordat Chery het duel definitief besliste. PEC Zwolle-trainer Ron Jans mag zich dus opmaken voor zijn droomfinale: hij speelt dan tegen zijn ex-werkgever.

-
Denk je dat FC Groningen de finale wint van PEC Zwolle?

Meer nieuws

'Potter houdt vast aan speerpunten, waardoor deal met Ajax mogelijk klapt'
0
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
5
Messi steelt de show en breekt twee records tijdens zesklapper Inter Miami
5
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
0
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift door afwezigheid Bergwijn
8

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties