Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Tweehonderdste PL-goal Rooney helpt Everton niet aan winst bij City

Laatste update:

Ronald Koeman had in het Etihad Stadium maar liefst acht Engelse spelers in zijn basisopstelling opgenomen. Jongelingen Mason Holgate, Tom Davies en Dominic Calvert-Lewin kregen bij Everton een basisplaats, terwijl Davy Klaassen, Cuco Martina en recordaanwinst Gylfi Sigurdsson op de reservebank begonnen. Josep Guardiola had bij Manchester City één wijziging doorgevoerd ten opzichte van de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion, die vorige week met 0-2 gewonnen werd. Danilo bleef op de reservebank, terwijl Leroy Sané vanaf het eerste fluitsignaal mocht starten.

De wedstrijd tussen Manchester City en Everton had even de tijd nodig om op gang te komen. De thuisploeg had weliswaar het betere van het spel in de beginfase, maar kon pas na 26 minuten spelen echt gevaarlijk worden. Een schot van Nicolás Otamendi werd gekeerd door Everton-doelman Jordan Pickford, waarna de rebound voor de voeten van Sergio Agüero kwam. De Argentijn probeerde de sluitpost vervolgens met een lob te verschalken, maar zijn inzet werd voor de doelmond weggehaald door Phil Jagielka.

The Citizens kwamen langzaam dichterbij een doelpunt, zeker nadat David Silva de paal had geraakt. Kort daarna was het echter raak aan de andere kant van het veld. Door een slippertje van Sané kwam Holgate aan de rechterkant van het veld in balbezit. Hij gaf de bal mee aan Calvert-Lewin, die een panklare voorzet bij Wayne Rooney afleverde. Rooney tikte de bal onder City-doelman Ederson Moraes door en tekende daarmee voor zijn tweehonderdste doelman in de Premier League. Voor rust kreeg Manchester City nog een domper te verwerken. Walker werd van het veld gestuurd met een tweede gele kaart.

Na rust ging Manchester City nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Everton leek genoegen te nemen met een minimale overwinning en leunde achterover. The Toffees werden nog spaarzaam gevaarlijk uit enkele uitbraken. Manchester City drong daarentegen aan en kreeg enkele kleine kansjes via invallers Raheem Sterling, Danilo en Bernardo Silva. Koeman bracht Klaassen en Sigurdsson in het veld, maar zag dat zijn ploeg toch in de problemen kwam.

Tot tien minuten voor tijd leken de punten echter mee te gaan naar Liverpool. In de slotfase kwam Manchester City echter toch nog op gelijke hoogte. Een voorzet werd door Holgate voor de voeten van Sterling gekopt. De aanvaller had van dichtbij weinig problemen om het net te vinden en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1. Enkele minuten voor tijd kwam ook Everton nog met tien man te staan, nadat Morgan Schneiderlin met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd werd.

-
Heeft Manchester City-Everton een terechte uitslag gekregen?

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
3
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
13
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties