Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Twente verpest jubileumduel Ten Rouwelaar en zet Feyenoord onder druk

Laatste update:

In het Rat Verlegh Stadion stonden twee teams tegenover elkaar die niet best in vorm zijn: NAC wist de voorgaande zeven competitieduels niet te winnen, Twente boekte in de afgelopen es wedstrijden ook slechts één zege. De Tukkers moesten het in Breda bovendien zonder de geschorste clubtopscorer Luc Castaignos stellen, zodat Torgeir Börven in de spits stond opgesteld. Het scheelde niet veel of de Noorse aanvaller had zijn basisplaats al na drie minuten met een doelpunt bekroond, maar hij kwam net tekort om een voorzet bij de tweede paal binnen te glijden.

De dubbel jubilerende NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar, voor de tweehonderdste keer op rij tussen de palen bij de Brabanders in zijn 250e Eredivisieduel, hield daarna Bjelland van scoren af met een katachtige reflex. De doelman mocht van geluk spreken dat Quincy promes in kansrijke positie weggleed toen hij uithaalde, maar een paar minuten voor rust moest Ten Rouwelaar zich alsnog gewonnen gegeven. Bjelland verlengde met het hoofd een cornerbal, die vervolgens nog werd aangeraakt door Gutiérrez. Buitenspel werd niet geconstateerd en dus stond de 0-1 op het scorebord in Breda. Aan de andere liet had ook NAC zich laten zien, maar schoten van Uros Matic en Jeffrey Sarpong konden goalie Nick Marsman niet verontrusten.

Na de onderbreking duurde het niet lang voordat Tadic de voorsprong van de gasten uit wist te breiden. De Twente-aanvoerder was na twee minuten al dichtbij, toen hij van dichtbij naast schoot, maar even later was het alsnog raak. Youness Mokhtar gaf na een prima actie een dito voorzet vanaf de linkerflank, en Ten Rouwelaar stond op het verkeerde been bij de kopbal van Tadic: 0-2. Kort daarop was er weer een mogelijkheid om te schieten voor Matic, die echter niet in de buurt van het Twentse doel kwam.

In het laatste kwartier had het toch nog spannend kunnen worden, toen een voorzet van Boldizsár Bodor bijna een eigen doelpunt van Bjelland opleverde. In een poging om weg te werken leek de verdediger zijn eigen keeper te passeren, maar Marsman en Bjelland kwamen met de schrik vrij toen de onbedoelde inzet op de lat uiteenspatte. Een minuut later had Marsman moeite met een afstandsschot van Elson Hooi, maar ook deze poging leidde niet tot de aansluitingstreffer. Robbert Schilder, die net als Ten Rouwelaar een jubileumwedstrijd speelde (zijn tweehonderdste in de Eredivisie), kon zodoende samen met zijn ploeggenoten feestvieren. Twente komt hiermee op een punt van runner-up Feyenoord, dat zondag nog wel in actie komt tegen RKC Waalwijk.

-
Denk je dat FC Twente dit seizoen als tweede eindigt?

Meer nieuws

Gigantische fout Karsdorp kost AS Roma zeer duur tegendoelpunt tegen Leverkusen
7
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
10
Hevige speculaties bij RTV Oost: 'Gevoel zegt dat hij vertrekt bij FC Twente'
11
'Inter Miami treedt in onderhandeling en wil 'Lionel Messi-bolwerk' uitbreiden'
4
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
6
Live meepraten in de Europa League: Olympique Marseille - Atalanta
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties