Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Tyton voorkomt afgang Polen in enerverend openingsduel EK

Laatste update:

Polen had aanvankelijk weinig last van zenuwen in Warschau, maar werd ook geholpen door de zwak opererende Grieken én door arbiter Carlos Velasco Carballo. De Spanjaard deelde in de Primera División afgelopen seizoen al zestien rode kaarten uit en zorgde vlak voor rust voor de eerste rode kaart van het EK. Papastathopoulos moest van hem met tweemaal geel inrukken, waarbij zeker de tweede overtreding geen gele kaart waard leek. Het hielp Polen alleen maar steviger in het zadel, want het stond toen reeds verdiend 1-0 voor het gastland.

Lewandowski had na ruim een kwartier de openingsgoal van het toernooi op zijn naam geschreven. De grote spits kopte toen een prima voorzet van Lukasz Pisczek via de grond raak, mede doordat de Griekse doelman Kostas Chalkias erg ver zijn doel uitkwam. Lewandowski was eerder gevaarlijk geweest met een schot. Ook Rafal Murawski en Damien Perquis hadden kansen op een doelpunt, maar eerstgenoemde vond Chialkas op zijn pad en Perquis loste een mislukt schot vanuit erg kansrijke positie.

De Grieken oogden zwak. Het enige gevaar kwam van Theofanis Gekas, die na een vrije schop de bal anderhalve meter naast kopte. Na de rust, toen ze 1-0 achter stonden en al met tien man verder moesten, oogden de internationals van Fernando Santos iets alerter. Polen liet haar tegenstander meer meters maken, de bal mocht soms langere tijd van voet naar voet gaan bij de Grieken. Erg verrassend was het dan ook niet, dat Salpingidis na zes minuten al de gelijkmaker mocht maken. Onverdiend was het evenmin.

Szczesny kwam uit bij een voorzet vanaf de rechterflank, maar zat niet goed bij de bal. Gekas ook niet, maar Salpingidis was er wel snel bij om de afvallende bal in de hoek te mikken. Polen had even de tijd nodig zich te herstellen en mocht blij zijn dat Georgios Samaras niet scoorde vanuit een lastige hoek. De tweede rode kaart van de avond, dit keer voor Szczesny, leek de Polen te nekken. Hij vloerde Salpingidis in kansrijke positie, kreeg rood en moest het veld af. Invaller Tyton stopte de strafschop van Giorgios Karagounis die volgde echter keurig en hield zijn land zo in leven. In het matige, maar spannende restant bleven verdere goals uit.

Bekijk hier de samenvatting van Polen - Griekenland:


UEFA European Championship
Polen
1 - 1
Griekenland
Carlos Velasco Carballo nam .... beslissingen

Meer nieuws

Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
12
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties