Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'UEFA kiest tegenaanval met budget van 4,5 miljard voor Champions League'

Laatste update:

De UEFA presenteerde maandag een nieuwe opzet voor de Champions League. Het is de bedoeling dat het toernooi voortaan bestaat uit 36 deelnemers (tegen 32 nu) en de huidige poule­fase met groepen van vier teams verdwijnt. Die wordt ingeruild voor één ranglijst van alle teams. Tussen september en januari wordt dan gespeeld in een eerste fase, waarbij ­ elke deelnemer per loting tien tegenstanders krijgt toegewezen. Nu zou de UEFA er dus ook op inzetten om de Champions League in financieel opzicht nóg interessanter te maken. Het huidige budget van de Champions League bedraagt 3,5 miljard euro.

Dit plan werd overschaduwd door twaalf Europese topclubs, die in de nacht van zondag op maandag de komst van de Super League bekendmaakten. "Niemand heeft iets verzonnen. De belangrijkste clubs van Engeland, Spanje en Italië zijn op zoek naar een oplossing voor een zeer slechte situatie in het voetbal. De grootste clubs in Europa hebben in totaal vijf miljard euro verloren", sprak Florentino Pérez, voorzitter van Real Madrid én de Super League, een dag later in een interview met het populaire televisieprogramma El Chiringuito. Hij wees tevens op het feit dat de UEFA niet transparant is geweest. "Niemand snapt hun nieuwe model en ze zeggen dat ze in 2024 willen beginnen. In 2024 zijn we dood."

Door de UEFA is er woedend gereageerd over het plan van de twaalf founding clubs om een Super League op te zetten. Zo werd er afgelopen dagen gedreigd met het uitsluiten van clubs voor de Champions League, iets dat volgens the Guardian Chelsea en Manchester City aan het twijfelen zou hebben gebracht. UEFA-bestuurslid Jesper Möller sprak maandag nog de verwachting uit dat Chelsea, Manchester City en Real Madrid per direct uit de Champions League zullen worden gezet vanwege hun deelname aan de Super League, al meldden verschillende internationale media dat daar voorlopig nog geen sprake van zal zijn.

Meer nieuws

Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
2
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
7
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
33
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties