Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

UEFA plaatst competities boven CL en EL en bereidt twee scenario's voor

Laatste update:

De competities krijgen wat betreft het resterende speelschema wel voorrang boven de Champions League en Europa League, zo benadrukt de UEFA in het donderdagmiddag verschenen persbericht. Beide Europese toernooien waren in de achtste finale beland, toen er werd besloten om het voetbal vanwege de coronacrisis voorlopig stil te leggen. De BBC en The Telegraph meldden vorige week dat de finale van het miljardenbal in Turkije wordt verplaatst naar 29 augustus, maar de UEFA wenst niet in te gaan op specifieke data. Ook over de eindstrijd van de Europa League in het Poolse Gdansk, die naar verluidt zou worden verschoven naar 26 augustus, is nog geen definitief besluit genomen.

Er zijn geen Nederlandse clubs meer actief in de Champions League en Europa League, maar het is zeker nog wel van belang welke club het eerstgenoemde toernooi op zijn naam schrijft. Plaatst de winnaar zich in eigen land opnieuw voor de Champions League, dan plaatst de nummer een in de Eredivisie zich rechtstreeks voor de groepsfase van het miljardenbal. De KNVB wijst normaal gesproken aanstaande vrijdag de nummer een in Nederland aan. Mocht de ranglijst van voor de uitbraak van het coronavirus worden gebruikt, dan plaatst Ajax zich opnieuw voor de poulefase van het belangrijkste Europese clubtoernooi.

De UEFA heeft de voetbalbonden donderdag geadviseerd om de huidige stand te gebruiken bij de verdeling van Europese tickets, wanneer competities vanwege de coronacrisis niet kunnen worden uitgespeeld. Als de KNVB dat advies opvolgt, dan mag AZ zich voorbereiden op de voorronde van de Champions League. Feyenoord, PSV en Willem II beginnen in dat geval in de voorronde van de Europa League.

Wat vind jij het beste scenario voor de Champions League en Europa League?

Meer nieuws

'Slot raakt direct een van zijn Nederlandse spelers kwijt bij Liverpool'
7
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Ajax en Feyenoord in strijd verwikkeld om aanvaller van Chelsea
16
'Ajax en PSV zetten zich schrap: United en Bayern jagen op zelfde target'
3
Sleutelspeler kan Manchester City verrassend genoeg verlaten in de zomer
4
'PSG zorgt doelbewust dat PSV vele miljoenen misloopt voor Xavi Simons'
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties