Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA schorst Sebastian Coltescu voor de rest van het seizoen

Laatste update:

Vorige maand werd al duidelijk dat er volgens een rapport van de UEFA geen sprake was van racisme, maar dat vierde official Coltescu en grensrechter Octavian Sovre wel werden aangeklaagd voor het overtreden van de algemene gedragsregels. De zaak was niet gebaseerd op artikel 14 van de reglementen van de UEFA, waar racisme onder valt, maar op artikel 11, dat gaat over algemene gedragsregels. De Europese voetbalbond meldt dat Coltescu schuldig is bevonden aan het overtreden van de gedragsregels en schorst hem daarom tot het eind van het seizoen.

Bovendien moet de vierde official voor 30 juni een 'educatief programma' bijwonen, al maakt de UEFA niet duidelijk om wat voor programma het gaat. Ook grensrechter Sovre wordt opgedragen om zich te melden bij een dergelijk programma, maar hij wordt niet geschorst. De grensrechter krijgt een officiële reprimande. De UEFA schrijft bovendien dat alle wedstrijdofficials betere training moeten krijgen op het gebied van taalgebruik. "Het hanteren van het juiste taalgebruik is essentieel om situaties te voorkomen zoals de situatie die zich voordeed in de betreffende wedstrijd", schrijft de bond.

De Champions League-wedstrijd tussen PSG en Basaksehir werd op 8 december na veertien minuten stilgelegd. Coltescu wilde scheidsrechter Ovidiu Hategan wijzen op wangedrag van Piere Webó, de assistent-trainer van Basaksehir, en duidde hem daarbij aan als 'negru'. Arbiter Hategan gaf Webó vervolgens een rode kaart vanwege misdragingen langs de lijn. Webó voelde zich vervolgens racistisch bejegend en vroeg meermaals aan de officials: "Why do you say negro?" De wedstrijd werd definitief gestaakt en pas de volgende dag uitgespeeld met een compleet nieuwe, ditmaal Nederlandse arbitrage. Op basis van de beschikbare video en audio is volgens de UEFA vast komen staan dat zowel Coltescu, de vierde official van dienst, als assistent-scheidsrechter Octavian Sovre het woord 'negru' in de mond heeft genomen om Webó aan te duiden.

Meer nieuws

Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
2
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
19
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
14
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
16
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties