Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

UEFA stelt geen onderzoek in naar rellen in binnenstad Rome

Laatste update:

"We veroordelen alle gewelddadige incidenten die in de stad hebben plaatsgevonden", laat een woordvoerder van de UEFA vrijdagmorgen weten aan de NOS. "Maar het ligt niet binnen de rechtsbevoegdheid van de UEFA om daar maatregelen tegen te nemen, omdat het niet tijdens de wedstrijd in het stadion gebeurde", voegt de zegspersoon toe.

Als er in het Stadio Olimpico iets was misgegaan, had de UEFA wel kunnen ingrijpen en Feyenoord een boete -of erger- kunnen opleggen. Daar was echter geen sprake van: de supporters die zich meldden voor de wedstrijden gedroegen zich normaal. "Omdat het buiten het stadion gebeurde, kan alleen de Italiaanse politie hier maatregelen tegen treffen. Niet de UEFA", benadrukt de woordvoerder.

De burgemeester van Rome sprak donderdag al voor de wedstrijd zijn afschuw uit over de ravage die de hooligans aanrichtten in zijn stad. Een schitterende fontein in de stad, de Fontana della Barcaccia in Piazza di Spagna, werd voor een deel vernield door kwaadwillende supporters. In de fontein zelf, die in 1692 gebouwd werd en recent een renovatie onderging, lagen vuilnis, gebroken flessen, afval en een Feyenoord-vlag, melden Italiaanse media.

In het historische centrum van Rome werden ook vernielingen aangericht. Ignazio Marino kon zich de haren wel uit het hoofd trekken. "Rome wordt kapotgemaakt en verwond", brieste hij via Twitter. "We staan in nauw contact met de Nederlandse autoriteiten en de Nederlandse ambassadeur. Dit eindigt niet hier! Ik heb protest aangetekend en een verklaring geëist van hen die verantwoordelijk zijn voor de publieke orde in deze stad. De Barcaccia is beschadigd, die was nét gerenoveerd. Dit geweld is onaanvaardbaar en de Romeinen gaan er níet voor betalen!"

Meer nieuws

Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
11
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
17
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
58
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
11
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties