Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

UEFA wijst Nederlanders aan voor restant van PSG - Basaksehir

Laatste update:

De Champions League-wedstrijd tussen PSG en Basaksehir werd dinsdag gestaakt vanwege een racisme-incident rond de vierde scheidsrechter. Uit televisiebeelden bleek dat arbiter Ovidiu Hategan aan vierde official Sebastian Coltescu, beiden van Roemeense komaf, had gevraagd welk staflid van Basaksehir hij een rode kaart moest geven vanwege commentaar op de leiding. "Ala negru ('zwarte man' in het Nederlands, red.)", verwees Coltescu naar assistent-trainer Pierre Webó.

Vierde man Sebastian Coltescu noemt Pierre Webo van Basaksehir 'die zwarte'. Gesprek in het Engels tussen een woedende Demba Ba en de Roemeense scheidsrechter! ? ? ?

Geplaatst door voetbalzone op Dinsdag 8 december 2020

Na de rode kaart voor Webó en het daaropvolgende tumult stapten de spelers van Basaksehir en PSG van het veld, om vervolgens helemaal niet meer terug te keren. De bezoekers eisten dat Coltescu zou worden vervangen, maar dat was alleen mogelijk als de VAR de plaats van de vierde arbiter zou innemen. In dat geval had Coltescu de wedstrijd als videoscheidsrechter af moeten maken, maar daar gingen de spelers van Basaksehir niet mee akkoord. Op Twitter plaatste de Turkse club direct de slogan 'No To Racism' die de UEFA al jaren hanteert, gevolgd door de hashtag #respect.

President Recep Tayyip Erdogan, die fervent supporter is van Basaksehir, sprak zijn afschuw uit en gaf aan te verwachtten dat de UEFA een onderzoek zou starten. Dat is inderdaad het geval. De Europese voetbalbond heeft een grootschalig onderzoek naar het incident aangekondigd. Hessel Steegstra, net als Diks een vaste assistent van Makkelie, stapt woensdagmorgen niet in het vliegtuig naar Parijs. Volgens De Telegraaf kan niet hij mee omdat hij in tegenstelling tot Makkelie en Diks geen recente negatieve coronatest kan overleggen.

-

Meer nieuws

Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
6
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
49
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties