Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

UEFA zet boycot door en sluit Rusland ook uit van EK 2024

Laatste update:

Eind februari bevestigden de FIFA en UEFA in een gezamenlijk statement dat alle nationale elftallen en clubs uit Rusland voor onbepaalde tijd geschorst zouden worden. Daardoor ging Polen, dat Rusland in de halve finale van de WK-play-offs had geloot, automatisch door naar de finale. De RFS reageerde woedend op het besluit van de FIFA en sprak van 'een discriminerende beslissing'. "Het schaadt vooral de atleten, hun trainers en medewerkers medewerkers en bovenal miljoenen Russische en buitenlandse fans. Internationale sportorganisaties zouden hen juist moeten beschermen", luidde de toelichting van de Russische bond.

Ondanks beroep van de RFS bleef de boycot onverminderd stand houden, met ook de uitsluiting voor het EK van 2024 tot gevolg. De loting voor de kwalificatie vindt plaats op 9 oktober in Frankfurt en Rusland zal daarbij niet in de koker gaan. Voordat de RFS in beroep gaat, wacht de bond eerst nog het volledig onderbouwde vonnis van het Internationaal Sporttribunaal (CAS) af, zo valt te lezen in het statement op de website van de Russische bond.

Het meest recente WK voetbal werd nog afgewerkt in Rusland. Bij het zomerse toernooi kwam Frankrijk uiteindelijk als winnaar uit de bus. Rusland is ondanks de oorlogssituatie nog wel 'gewoon' van plan zich kandidaat te stellen als organisator van het EK 2028 dan wel 2032. Voorzitter van de RFS Alexander Dyukov gaf eind maart te kennen al een intentieverklaring af te hebben gegeven aan de UEFA, waarmee de Russische bond tot 12 april 2023 heeft om de daadwerkelijke kandidaatstelling voor te bereiden.

Meer nieuws

Mauro Júnior zingt provocerend anti-Ajax-liedje op huldiging van PSV
1
Turkse titelstrijd nagenoeg beslist na nieuw puntenverlies Fenerbahçe
41
Lang start anti-Feyenoord-lied dat afkomstig is van Ajax; Luuk de Jong grijpt in
87
Live meepraten in de Premier League: Crystal Palace - Manchester United
27
Koopmeiners heeft geen basisplek nodig om goud waard te zijn voor Atalanta
2
Liveblog huldiging PSV: Selectie op bordes, Stadhuisplein uitzinnig van vreugde
42

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties