Uitblinker Bakkali betovert extreem jong PSV tegen NEC

Na zes minuten liep NEC reeds achter de feiten aan. De uitblinker van de wedstrijd , Zakaria Bakkali, zette de Eindhovenaren met zijn eerste Eredivisie-goal op voorsprong. De jonge aanvaller ontving de bal aan de linkerkant van het zestienmetergebied en rondde de fraaie aanval via de onderkant van de lat af: 1-0. NEC had in het eerste bedrijf weinig in te brengen en het was dan ook niet de vraag of het team van Cocu in eigen huis zou winnen, maar met hoeveel.

Het scorebord bleef tot aan de rust echter vriendelijk voor NEC. PSV blonk uit qua precisie in balbezit, maar slaagde er niet in om een meer comfortabelere voorsprong voor rust af te dwingen. Wijnaldum, Oscar Hiljemark en Jetro Willems lieten na om voor de 2-0 te zorgen en tien minuten voor rust kregen ook Memphis Depay en Adam Maher het leer niet achter doelman Karl-Johan Johnsson.

PSV sloeg na rust meteen toe. Het was Jürgen Locadia die de bal op Bakkali gaf, waarna de zeventienjarige aanvaller het mooi afmaakte: 2-0. Dankzij Wijnaldum liep de score in Eindhoven daarna hoger op. De captain kreeg na ruim een uur spelen de bal in het strafschopgebied en haalde met links de trekker over: 3-0. Een kwartier voor tijd was het weer raak. Wijnaldum werd aangespeeld door Willems en rondde prima af: 4-0. Het slotakkoord was voor Bakkali en hoe. Hij dolde zijn opponent op fraaie wijze en joeg het leer achter Johnson in de verre kruising: 5-0.

PSV was tegen NEC voor de 31e keer op rij trefzeker in een Eredivisiewedstrijd. Dat is een evenaring van de reeks die PSV tussen februari 1974 en januari 1975 neerzette. De laatste keer dat de Eindhovense ploeg niet scoorde, was op 16 september vorig jaar bij FC Utrecht (1-0). Het Eredivisie-record staat op Ajax (november 1994-december 1995) en FC Twente (september 2010-november 2011) die beide in 41 duels op rij tot scoren kwamen.

Bekijk hier de geweldige 5-0 van Zakaria Bakkali