Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Uiterst opvallende envelop drijft Barça verder in nauw: 'Alleen openen als...'

Laatste update:

De envelop is in beslag genomen en wordt momenteel onderzocht. Op de papieren in de envelop worden de namen genoemd van onder meer Sandro Rosell - die tussen 2010 en 2014 de voorzitter van Barcelona was - en Josep Maria Bartomeu, al worden bij hem alleen zijn twee voornamen genoemd. Daarachter staan de woorden 'cheque', 'zwart geld' en 'Banca Catalana', wat Catalaanse bank betekent. In de papieren wordt ook de naam van een advocaat genoemd.

De gevonden envelop is het volgende hoofdstuk in het corruptieschandaal van Barcelona. De topclub wordt ervan verdacht zes miljoen euro te hebben betaald aan José María Enriquez Negreira, voormalig scheidsrechter en vicevoorzitter van het scheidsrechterscomité van de Spaanse bond. Volgens Mundo Deportivo werd dat geld gebruikt om scheidsrechters te paaien. Negreira zou via zijn bedrijf heel veel geschenken hebben gekocht voor de arbiters.

Het gaat onder meer om riemen, strandparasols, koeltassen, kaas, wijn en likeur. Ook werden scheidsrechters meegenomen naar dure restaurants, waar dan voor minstens 2000 euro per avond gedineerd werd. Negreira heeft inmiddels al op het nieuws gereageerd door te zeggen dat hij deze cadeaus spontaan uitdeelde. Ook zou hij zijn terugbetaald.

Barcelona klaagt journalisten en media aan
Barcelona heeft op zijn beurt vijf journalisten en verschillende media aangeklaagd vanwege hun berichten over het schandaal, zo meldt Sport en wordt door de Catalanen bevestigd aan persbureau DPA. De koploper van LaLiga vindt dat de personen in kwestie 'de club proberen te beschadigen' met hun berichtgeving. Barcelona is van plan om op korte termijn nog meer journalisten en media aan te klagen.

Meer nieuws

Ajax rondt komst van nieuwe keeper af met status van toptalent
3
'José Mourinho aast op spectaculaire comeback in Premier League'
11
Het hoge woord is eruit: Thiago Silva keert na 16 jaar terug bij Fluminense
6
VZ Kort: Benefietwedstrijd voor Vitesse; Toornstra langer bij FC Utrecht
77
Pak 2,6x je inzet als Uitblinker Füllkrug op doel schiet tijdens PSG-Dortmund!
0
NEC wil Chery behouden, maar moet vrezen voor regerend landskampioen uit Europa
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties