Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Uitspraak over Sneijder wekt verbazing: 'Geen studiebol, daarom extra cursus'

Laatste update:

"Wat je in de voetbalwereld ziet, is dat spelers die heel veel interlands hebben gespeeld een verkorte cursus krijgen", schetst Verheijen de huidige situatie in een uitgebreid vraaggesprek met Voetbal International. Om gelijk een duidelijk oordeel te vellen: "Terwijl zij in werkelijkheid juist een verléngde cursus moeten krijgen. Een paar jaar geleden las ik een uitspraak van Bert van Marwijk die vond dat Wesley Sneijder een verkorte cursus moest krijgen, omdat hij niet zo'n studiebol was. Dat zou andersom moeten zijn." Verheijen legt uit waarom hij dat zo ziet: "Sneijder is niet zo'n studiebol en daarom moet hij een extra cursus krijgen. Veel mensen in de voetballerij denken dat het trainersvak een ervaringsvak is, terwijl het in werkelijkheid een kennisvak is."

Verheijen legt verder uit waarom hij vindt dat Van Marwijk met zijn uitspraak over Sneijder een 'denkfout' maakt. "Mensen die niet kennis maar ervaring als vertrekpunt nemen, denken dat Sneijder een verkorte cursus nodig heeft. Want hij heeft een ervaringsvoorsprong ten opzichte van trainers die niet op het hoogste niveau hebben gespeeld. Echter, Sneijder heeft in eerste instantie een kennisachterstand. Ex-voetballers hebben twintig jaar in een stramien geleefd van trainen en spelen. In die periode hebben de meesten geen boeken gelezen of een studie gevolgd", aldus de inspanningsfysioloog, die toegeeft dat trainers zonder ervaring als voetballer op topniveau 'de ongeschreven wetten van het voetbal' niet kennen.

"Je kunt hen vergelijken met de veertigjarige huisarts met tien jaar ervaring. Voor de ex-voetballer is dat andersom. Die heeft een kennisachterstand en is juist beter in het toepassen", legt Verheijen het wezenlijke verschil nog maar eens uit. "Als gevolg van hun gebrekkige kennis, verzanden veel oud-spelers als trainer in het toepassen van meningen en ervaringen uit het verleden. Ex-spelers als Frank de Boer en Wesley Sneijder zijn als trainer in feite te vergelijken met de medicijnman uit Afrika die ook heel veel ervaring had in het toepassen van onbetrouwbare informatie." Verheijen pleit dan ook voor een verlengde cursus voor voormalig topspelers. "Ex-spelers kunnen hun kennisachterstand alleen maar oplossen door te studeren tijdens een verlengde cursus."

Meer nieuws

In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
22
Naam uit de Premier League getipt aan Feyenoord: 'Geweldige veldtrainer'
2
Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
4
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties