Uitvallen Ronaldo smet op goede overwinning van Real Madrid

Real Madrid domineerde in de eerste helft, creëerde volop kansen, maar slaagde er toch in om in het eerste bedrijf maar één doelpunt te maken. Na drie minuten spelen had Ronaldo al driemaal op doel geschoten en zijn derde poging was ook meteen raak: 0-1. Na goed voorbereidend werk van Isco zorgde de Portugees er met links voor dat de bal onhoudbaar was voor Esteban. Het team van Ancelotti rook bloed en zocht nadrukkelijk naar een tweede doelpunt. Esteban liet zich voor rust echter niet meer kloppen en dat gaf de spelers van Almería vertrouwen. Diego López hield echter de nul en zodoende gingen de ploegen met een tussenstand van 0-1 de rust in.

Voor Ronaldo zat het duel er na dik vijftig minuten al op. De aanvaller had klachten en gaf aan gewisseld te willen worden; Jesé Rodriguez was zijn vervanger. Zonder de Portugees was Real Madrid opvallend productief. Met links schoot Benzema zijn 96e doelpunt in zijn 200e officiële duel voor los Merengues tegen de touwen en daarna pikte ook Bale een goal mee. Hij profiteerde van een fout in de defensie en werkte het leer achter Esteban. Isco, die aan de basis van de 0-3 stond, nam het vierde doelpunt voor zijn rekening en nummer vijf viel tien minuten voor tijd. Na een pass van invaller Casemiro zorgde de eveneens ingevallen Morata met een stift voor de 0-5. Het aluminium stond daarna nog de 0-6 van Casemiro in de weg, maar dat nam de vreugde over de drie punten niet weg.