United dankzij Depay hard op weg naar groepsfase CL

Manchester United - Club Brugge 3-1
Van een leien dakje ging het niet voor United. Club Brugge zorgde zelfs voor een daverende verrassing door na acht minuten spelen de leiding te nemen. Een vrije trap van Víctor Vázquez werd van richting veranderd, waarna Michael Carrick de baan van de bal nóg eens knullig veranderde. Sergio Romero had daardoor geen schijn van kans. United kon ook na die achterstand niet echt overtuigen. De thuisploeg speelde weliswaar grotendeels op de helft van de Belgische opponent, maar moest het van individuele bevliegingen hebben om tot doelgevaar te komen. Depay onderscheidde zich.

Vijf minuten na de 0-1 nam de ex-PSV'er de bal knap aan, dribbelde hij de zestien in, en rondde hij gedecideerd af in de verre hoek. United kreeg daarna wel wat kleine mogelijkheden, maar moest ook oppassen voor de tegenstoot van Club, dat zo nu en dan dreigend voorin opdook. Op slag van rust zorgde Depay echter opnieuw voor verlichting. Hij kapte vanaf links naar binnen en plaatste de bal fraai in de verre hoek: 2-1. Ook na de pauze was het met name de Nederlandse aanvaller die voor het gevaar zorgde Binnen tien minuten was hij met een schot van afstand al twee keer in de buurt van de 3-1.

Die derde treffer viel echter niet, waardoor de gasten mochten blijven hopen. United ontsnapte dan ook een paar keer aan een gelijkmaker. Morgan Schneiderlin speelde bijvoorbeeld veel te kort terug op Romero, die de bal in de schoenen van een tegenstander schoof. De Argentijn ging daarop handig naar de grond, waardoor het duel werd stilgelegd en Club Brugge de scoringskans werd ontnomen. Niet veel later kreeg Depay dé kans op de beslissing. Hij had de bal voor het inschieten, maar mikte te hoog.

Depay bleef het proberen, maar ook zijn vrije trap van verre afstand vloog er niet in: de bal landde centimeters naast het Belgische doel. Laurens de Bock maakte in de slotfase van de wedstrijd nog wel hands in de eigen zestien, maar dat werd beoordeeld als niet opzettelijk. Brandon Mechele moest er vervolgens af met een tweede gele kaart, maar Club leek desondanks stand te houden. In de absolute slotseconden liep invaller Fellaini echter tegen een voorzet van Depay aan en knikte hij alsnog de dodelijke 3-1 binnen.

BATE Borisov - Partizan Belgrado 1-0
BATE liet er geen gras over groeien en trok meteen vol ten aanval. Dat leidde in de openingsfase tot een paar goede kansen en tot nood achterin bij de Servische opponent. Zo moest Marko Jevtovic aan de noodrem trekken en geel incasseren, wat hem op slag van rust duur kwam te staan. De middenvelder zag een tweede gele prent en moest inrukken. De elf van de thuisploeg voerden de druk na rust nog verder op en werden daar een kwartier voor tijd voor beloond. Uit een hoekschop vond Igor Stasevic de geheel vrijstaande Mikhail Gordejchuk, die de bal hard tegen de touwen kopte. Dat bleef, ondanks nog één enorme kans in de slotfase, ook de eindstand.

Thank you, Sir! Memphis Depay heeft laten zien wat hij kan! Manchester United - Club Brugge 3-1 ('8 Carrick (e.d.) / '13 Depay / '43 Depay / '90+4 Fellaini) #mufc #championsleague #instavoetbalzone