United overrompelt Leicester en is na één helft al klaar

Manchester United - Leicester City 3-1
Louis van Gaal liet zijn spelers opnieuw in een 4-4-2-systeem met ruit op het middenveld spelen en gunde Adnan Januzaj ook voor het eerst dit seizoen een basisplaats. De roodhemden namen meteen het initiatief, maar het duurde even voordat zij een gaatje in de defensie van Leicester konden vinden. Kort voor het half uur braken de Nederlanders de ban, want Daley Blind schepte de bal naar Robin van Persie en die knalde met zijn rechtervoet raak. Dat deed hij overigens wel in buitenspelpositie. Kort daarna was het opnieuw raak voor United: Mark Schwarzer kreeg een schot van Ángel Di María niet onder controle en daardoor kon Radamel Falcao de 2-0 binnenglijden.

United ging uiteindelijk met een geruststellende 3-0 voorsprong de rust in, want Wes Morgan kopte nog een bal in zijn eigen doel en het duel leek na een helft dan ook gespeeld. In de tweede helft gaf het in een zetel zittende United de bezoekers wat meer ruimte, maar echt gevaarlijk werden the Foxes haast nooit. United kreeg nog enkele kansen om de score uit te bouwen, maar er zat eigenlijk al heel lang geen vuur meer in de partij. Toch viel er nog één goal: Marcin Wasilewski tekende met een kopbal voor de 3-1. Van Persie werd halverwege de tweede helft overigens al naar de kant gehaald.

West Bromwich Albion - Tottenham Hotspur 0-3
Er staat de laatste tijd geen maat op Christian Eriksen. De aanvallende middenvelder van Tottenham Hotspur beslist wedstrijd na wedstrijd in de laatste minuten, maar tegen West Bromwich Albion brak hij met die 'traditie'. Dit keer zorgde hij eens voor het openingsdoelpunt en net als woensdag in de Capital One Cup tegen Sheffield United scoorde hij met een fantastische vrije trap. West Bromwich Albion kwam er niet aan te pas tegen de frêle Spurs, die dankzij het andere goudhaantje (Harry Kane) al snel ook op 0-2 kwamen. Na goed werk van Moussa Dembélé trok Kane naar binnen en haalde hij verwoestend uit.

West Bromwich Albion werd in het restant van de eerste helft wat sterker, maar kon keeper Hugo Lloris van Tottenham Hotspur niet verontrusten. Na de pauze pakten de bezoekers de draad weer op. Eriksen tekende al bijna voor zijn tweede van de wedstrijd, maar het was juist Kane die zijn tweede kreeg. Dat gebeurde van elf meter. Joleon Lescott probeerde een voorzet van Kyle Walker te stoppen, maar deed dat met zijn hand en werd bestraft met een elfmetertrap. Voor Kane was het een koud kunstje om zijn twintigste van het seizoen in alle competities te maken. Dat was het einde van de wedstrijd in termijn van spanning: het stadion liep snel leeg, omdat de fans van the Baggies genoeg hadden gezien.

Liverpool - West Ham United 2-0
Daniel Sturridge is terug bij Liverpool en de aanvaller heeft zijn rentree opgeluisterd met een doelpunt. Tegen West Ham United kwam de spits na circa zeventig minuten het veld in als vervanger van Lazar Markovic. Sturridge, die vijf maanden buitenspel had gestaan, profiteerde tien minuten later van goed werk van Philippe Coutinho en rondde van dichtbij af voor zijn doelpunt. Dat was de 2-0, want Raheem Sterling had Liverpool even na rust al op 1-0 gezet. Ook bij die treffer was een hoofdrol weggelegd voor Coutinho. Sterling legde de bal met zijn borst terug op zijn ploeggenoot, liep direct door en nam de bal weer in ontvangst na een fantastische passje van Coutinho. De afronding was simpel.

Liverpool was in de eerste helft ook al de betere ploeg tegen West Ham United, dat in 1963 voor het laatst had gewonnen in competitieverband op Anfield. Vlak voor de onderbreking kreeg Markovic nog de grootste kans van allemaal, ware het niet dat de middenvelder van een meter of tien naast het doel van West Ham-keeper Adrián schoot. Na rust kwam het dus toch goed voor Liverpool, dat door de terugkeer van Sturridge weer mag hopen op een mooie tweede helft van het seizoen. Mario Balotelli zat niet bij de wedstrijdselectie en Steven Gerrard moet nog even wachten op zijn zevenhonderdste wedstrijd voor Liverpool. De aanvoerder staat op 699 duels, maar tegen West Ham bleef hij op de bank.

Crystal Palace - Everton 0-1
Everton kende een droomstart bij Crystal Palace, omdat Romelu Lukaku al na drie minuten voor het openingsdoelpunt zorgde. De spits dankte Steven Naismith, maar had ook geluk met matig keeperswerk van Julián Speroni. Voor de Belg was het zijn eerste goal in de Premier League in acht wedstrijden. In de rest van de eerste helft kreeg Crystal Palace meer en betere kansen, maar Everton hield stand. Dat deed het ook na rust, toen de thuisploeg alles op alles zette om de gelijkmaker te krijgen.

Stoke City - Queens Park Rangers 3-1
Queens Park Rangers hoopte in het Brittannia Stadium voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd te winnen, maar liep al gauw achter de feiten aan. Na een vlak eerste kwartier opende Jonathan Walters de score, door de bal onder Rob Green door in de verre hoek te schuiven. Het tweede doelpunt viel na een counter van formaat: Stephen Ireland gaf de bal snel mee en Walters en de spits maakte geen fout. QPR liet niet veel zien, maar ging toch nog met een relatief goed gevoel de kleedkamer in. Niko Kranjcar scoorde de 2-1. Het ontbeerde QPR echter aan creativiteit om er nog een punt uit te peuren. Ook een vrije trap van Joey Barton, die de lat trof, bood de meegereisde supporters geen soelaas. Walters maakte er zelfs nog 3-1 van.

Sunderland - Burnley 2-0
Sunderland en Burnley trokken beide enthousiast ten aanval, maar de thuisploeg toonde zich efficiënter. Na twintig minuten kopte Connor Wickham tegendraads raak, na een loepzuivere voorzet van Anthony Réveillère. Nieuwkomer Jermain Defoe bepaalde op aangeven van Patrick van Aanholt de ruststand op 2-0. Burnley ging in de tweede helft op jacht naar een snelle aansluitingstreffer en via Ashley Barnes en Dean Marney was men ook erg gevaarlijk, maar een doelpunt zat er voor de bezoekers niet in. Sunderland wist zodoende na drie nederlagen op rij weer eens te winnen. Burnley blijft slechts één punt boven de degradatiestreep staan.