Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

United slaat aanval City van zich af in heerlijke derby

Laatste update:

Southampton, maar ook Liverpool en Tottenham Hotspur, hebben Champions League-voetbal nog niet uit het hoofd gezet en openen de jacht op City. De regerend landskampioen begon zondag nog wel zo goed aan de topper op Old Trafford en kreeg na ruim vijf minuten spelen de eerste grote kans, toen Jesús Navas na slecht verdedigingswerk bij United alleen op David de Gea afstormde. De doelman bleef echter goed naar de bal kijken en voorkwam dat de Spanjaard uit een moeilijke hoek de openingstreffer binnen schoot. United was gewaarschuwd, maar kwam er in de openingsfase totaal niet aan te pas. Bij de tweede kans van City was het wel raak: Sergio Agüero was het eindstation van een schitterende aanval en tikte van dichtbij in de achtste minuut de 0-1 binnen.

United moest op zoek naar een reactie en het duurde niet lang voordat de gelijkmaker viel. Zes minuten na de goal van Agüero belandde een uitstekende voorzet van Ander Herrera bij Young, die bewaker Gaël Clichy voor bleef en in twee instanties de 1-1 maakte. United kwam hierna beter in de wedstrijd en vond ook een voorsprong, toen Young en Daley Blind combineerden aan de linkerkant. Young leverde uiteindelijk de voorzet en Clichy zag er ook hier weer niet goed uit; de linksback van City ging onder de bal door en zag Marouane Fellaini bij de tweede paal binnen koppen. Voor de vaak bekritiseerde Belg betekende dit zijn vijfde competitietreffer van het seizoen.

City probeerde voor rust nog wel wat terug te doen, maar James Milner zette zichzelf voor schut met een mislukte poging en Martin Demichelis kopte uit een hoekschop naast. Kort voor de thee ontsnapte Vincent Kompany vervolgens aan een rode kaart, toen hij een verschrikkelijke tackle inzette op Daley Blind. De Nederlander had geluk dat hij niet geblesseerd raakte en Kompany bofte dat hij slechts een gele kaart kreeg, waar rood zeker op zijn plaats was geweest. Kompany mocht dus blijven staan, maar werd voor de tweede helft vervangen door Eliaquim Mangala. Met de Fransman binnen de lijnen hoopte City geschiedenis te kunnen schrijven.

United verloor immers nog nooit een thuiswedstrijd in de Premier League waarin het bij rust op voorsprong stond en dat zou ook nu niet gebeuren. United controleerde de tweede helft en Joe Hart voorkwam een doelpunt van Wayne Rooney uit een vrije trap, waarna een scrimmage volgde met kansen voor Michael Carrick en Ashley Young. Zij scoorden nog niet, maar ruim twintig minuten voor tijd liep United alsnog verder uit, toen Juan Mata in buitenspelpositie werd vrijgespeeld door Rooney. De vlag bleef echter omlaag, waarna Mata opstoomde en Hart door de benen speelde (3-1). City maakte geen moment de indruk dat het geloofde in een comeback en uit een vrije trap van Young kopte Chris Smalling ook nog eens de 4-1 tegen de touwen. Het slotakkoord kwam kort voor tijd echter op naam van Agüero, die zijn tweede van de dag en zijn honderdste officiële doelpunt voor City maakte.

Premier League
Manchester United
4 - 2
Manchester City
Denk je dat Manchester United boven Manchester City zal gaan eindigen?

Meer nieuws

Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
14
Fans PEC houden adem in: duel bewust gestopt met bekers door medisch noodgeval
8
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Zuidam geeft transferplannen van FC Utrecht prijs: 'We willen ver voor hem gaan'
4
Van Hooijdonk mist één naam in EK-selectie: 'Had een sensatie kunnen worden'
5
Schrik slaat om het hart: jonge FC Twente-fan raakt gewond bij uitzwaaien bus
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties