Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Afgeronde transfer Ba levert toch geen records op

Laatste update:

Eerder deze week zei Ahmet Nur Çebi, de vicevoorzitter van Besiktas, nog dat veertien miljoen euro een reëel bod zou zijn op Ba. Voor dat geld zou de aanvaller uit Senegal weg mogen. Het is echter onzeker of Shanghai Shenhua daadwerkelijk met zo'n bedrag over de brug gekomen is. De komende dagen wordt daarover misschien meer duidelijk. Voor nu lijkt de club er in ieder geval zeker van dat de deal succesvol wordt afgerond.

Zelf betaalde Besiktas circa zes miljoen euro voor Ba, toen hij vorig jaar zomer werd binnengehaald. Hij had er toen drieënhalf jaar op de Engelse velden op zitten bij achtereenvolgens West Ham United, Newcastle United en Chelsea. Bij die laatste club was hij vooral supersub, maar in Turkije deed hij weer van zich spreken. Ba maakte in totaal achttien doelpunten en trok daarmee de aandacht van Shanghai Shenhua.

De Chinezen staan momenteel slechts elfde in de competitie en willen graag stijgen. In voorgaande jaren liepen voorin Didier Drogba en Nicolas Anelka rond, maar nu is Paulo Henrique (ex-sc Heerenveen) de enige met wat gevoel voor de goal: hij staat op vijf doelpunten en is daarmee de meest trefzekere speler van Shenhua na vijftien speelronden. Andere bekende namen bij de club zijn Tim Cahill en Mohamed Sissoko (ex-Liverpool, -Juventus en -Paris Saint-Germain).

Update 28 juni 14.00 uur - Transfer Ba breekt record en levert Besiktas bakken met geld op
Dat Demba Ba van Besiktas naar Shanghai Shenhua zou gaan al vast, er werd alleen nog gespeculeerd over de transfersom. Naar nu blijkt pakt Besiktas de absolute hoofdprijs voor de dertigjarige spits. Nieuwsdienst Xinhua meldt dat Ba voor zestien miljoen euro naar China verhuist. Dat is een record voor de Super League in China. Het oude transferrecord was in handen van Ricardo Goulart, die voor circa vijftien miljoen euro van Cruzeiro naar Guangzhou Evergrande ging.

Update 30 juni 11.30 uur - Afgeronde transfer Ba levert toch geen records op
De transfer van Demba Ba naar Shanghai Shenhua is dinsdag definitief afgerond. Shanghai Shenhua had de komst van de aanvaller alvast bevestigd, maar het was nog aan Besiktas om het licht definitief op groen te zetten. Dat is dinsdag gebeurd: Besiktas meldt dat het dertien miljoen euro ontvangt. Dat is geen transferrecord voor Turkije (Elvir Baljic ging voor meer geld van Fenerbahçe naar Real Madrid) en ook niet voor China (Ricardo Goulart ging voor meer geld van Cruzeiro naar Guangzhou Evergrande).

Ik had liever gezien dat Demba Ba in Europa was blijven voetballen

Meer nieuws

De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
34
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
151
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
353
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
15
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
46

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties