Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Ajax had dit seizoen al fans van beide clubs in Klassieker gewild

Laatste update:

In de afgelopen jaren hebben alle partijen geprobeerd een oplossing te realiseren, maar tot op heden zonder resultaat. "Het maken van goede afspraken strandt op de halsstarrige houding van de directie van Feyenoord", zo meldt Ajax Life. "Het komt er kort gezegd op neer dat supporters van Feyenoord gewoon welkom zijn in de Johan Cruijff ArenA. Ajax-supporters toelaten tot De Kuip blijft echter een moeilijk verhaal."

Een kosten-batenanalyse van directeur Jan de Jong en de marketingdirecteur van Feyenoord zou roet in het eten gooien. Uitfans leveren naar verluidt onvoldoende op. "Het stelt ons zeer teleur dat juist de directie van Feyenoord besluit om de stekker uit dit project te trekken", reageert directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam van Supportersvereniging Ajax bij Ajax Life.

"Een kosten-batenanalyse mag nooit een afweging zijn om te besluiten geen uitsupporters toe te laten." Ook de AFCA Supportersclub baalt. "Wij willen ook niets liever dan dat er bij de Klassieker weer uitsupporters aanwezig zijn in zowel de Johan Cruijff ArenA als De Kuip", zegt voorzitter Jacob Bernard. "Het is zonde en tegelijkertijd ook kwalijk dat de Feyenoord-directie dit tegenwerkt."

Update 25 oktober 13.10 uur - Feyenoord reageert: 'Voetbal bedoeld voor supporters van beide clubs'
Feyenoord heeft donderdagmiddag met een kort statement gereageerd op vragen over de stand van zaken wat betreft de aanwezigheid van uitsupporters bij De Klassieker. De Rotterdamse club geeft aan dat het de bedoeling is om volgend jaar de gesprekken met Ajax, de supportersverenigingen en de gemeenten weer op te starten: "Deze gesprekken zijn vorig jaar op initiatief van Feyenoord ook al weer opgestart, maar deze werden weer 'on hold' gezet na ongeregeldheden tijdens de kampioenswedstrijd tussen PSV en Ajax. Hierdoor komt het wederzijds bezoeken van supporters bij de Klassieker helaas te vroeg." De insteek van de gesprekken is om te kijken of er in het seizoen 2019/20 wellicht weer uitsupporters aanwezig kunnen zijn: "Want voetbal is natuurlijk bedoeld om te spelen in de aanwezigheid van supporters van beide clubs. Dat geldt, vindt Feyenoord, ook voor de Klassieker, maar dan wel nadrukkelijk onder de voorwaarde dat dit onder normale omstandigheden kan en tegen acceptabele kosten en personele inzet voor zowel de clubs als overheden. En bovendien met alleen gezonde rivaliteit en zonder dat er sprake is van onacceptabel gedrag en uitingen", sluit de club, die aangeeft dat er nog geen gezamenlijk plan ligt, af.

Update 25 oktober 18.25 uur - Ajax had dit seizoen al fans van beide clubs in Klassieker gewild
Ajax had gehoopt dat de wedstrijden tegen Feyenoord dit seizoen al met supporters van beide clubs in het stadion konden worden gespeeld. "Het klopt dat wat Feyenoord betreft ook dit seizoen nog niet mogelijk is de Klassiekers te spelen met uitfans erbij. Wat ons betreft was dit wel mogelijk", zegt een woordvoerder van Ajax in gesprek met NUsport. "Hoe eerder de gesprekken over komend seizoen worden opgestart, hoe beter. Ons standpunt is bekend; wij vinden dat bij al onze wedstrijden de supporters van beide clubs aanwezig moeten zijn."

Meer nieuws

Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
16
Fans PEC houden adem in: duel bewust gestopt met bekers door medisch noodgeval
9
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Zuidam geeft transferplannen van FC Utrecht prijs: 'We willen ver voor hem gaan'
5
Van Hooijdonk mist één naam in EK-selectie: 'Had een sensatie kunnen worden'
7
Schrik slaat om het hart: jonge FC Twente-fan raakt gewond bij uitzwaaien bus
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties