Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Bartomeu verkeerd geciteerd: 'Vilanova deed niets verkeerds'

Laatste update:

Rosell verzekerde dat er met de transfer van Neymar een bedrag van 57,1 miljoen euro was gemoeid. De clubleiding moest later, onder leiding van Bartomeu, toegeven dat door allerlei financiële constructies de werkelijke kosten tegen honderd miljoen euro aanliepen. De openbaar aanklager is van mening dat het totale transferbedrag uiteindelijk circa 150 miljoen euro zal bedragen. Door het transferbedrag bewust 'laag' te houden, zou de clubleiding talloze miljoenen aan belasting hebben ontdoken.

Cadena SER meldt vrijdag dat Bartomeu tijdens de rechtszaak in februari tot driemaal toe heeft bevestigd dat de beslissing van de overleden Tito Vilanova om Neymar eerder te halen, ervoor heeft gezorgd dat de transfersom hoger is uitgevallen. Bartomeu houdt volgens de radiozender vol dat hij niets te maken heeft met de transfer van Neymar en legt daarmee alle verantwoordelijkheid bij Rosell. Hij zou alleen de contracten hebben ondertekend en niet naar de inhoud hebben gekeken. De schuld van de fiscale fraude legt hij neer bij een advocatenkantoor.

De beslissing van Vilanova om Neymar een jaar eerder naar het Camp Nou te halen zorgde voor een extra kostenpost van 42 miljoen euro, zo verzekerde de hoogste sportbestuurder. Daardoor zag Barcelona zich 'genoodzaakt' om de daadwerkelijke transfersom en diverse contracten geheim te houden. Dat was voor de openbaar aanklager echter wel de reden om een onderzoek in te stellen.

Bartomeu en Rosell vlogen in februari 2013 naar New York, waar een zieke Vilanova een behandeling tegen speekselklierkanker onderging. De oefenmeester, die in april 2014 overleed, stelde dat de Braziliaan in de zomer van 2013 naar het Camp Nou moest komen. De bestuursleden gingen akkoord. Cadena SER meldt ook dat Bartomeu weliswaar beweert dat hij niets met de transfer van Neymar te maken heeft, maar dat hij wel aangaf honderd procent achter de komst van de Braziliaan te staan.

"Ik neem altijd David Beckham als voorbeeld", zo zei hij tijdens de rechtszaak. "Ik wilde een mediagenieke speler, een speler die veel sponsors zou aantrekken. Spelers als Neymar hebben we nooit aangetrokken. Dat is niet alleen een voetballer, maar ook een mondiale ster", zei de voorzitter van de club die Lionel Messi onder contract heeft staan.

Update 27 maart 18.32 uur - Bartomeu verkeerd geciteerd: 'Vilanova deed niets verkeerds'
Josep Maria Bartomeu zou gesteld hebben dat wijlen Tito Vilanova verantwoordelijk was voor de (vervroegde) komst van Neymar, maar spreekt dat nu middels een officieel statement tegen. "Mijn uitspraken zijn verkeerd geïnterpreteerd. Ik zou de naam van Vilanova nooit door het slijk halen, want hij is enorm belangrijk geweest voor de club en vind het jammer dat ik verkeerd ben opgevat. Vilanova wilde hem graag hebben, maar heeft niets verkeerds gedaan. Hij is altijd een voorbeeld geweest voor iedereen binnen deze club", aldus Bartomeu.

Meer nieuws

Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
11
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties