Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Beruchte voorzitter van Dinamo Zagreb stapt op

Laatste update:

Mamic en broer Zoran - de sportief directeur annex trainer van Dinamo - werden in juli gearresteerd, maar kwamen na het betalen van een borgsom van anderhalf miljoen euro weer vrij. Hen wordt onder meer belastingontduiking ten laste gelegd. Modric vertrok voor 21 miljoen van Dinamo naar White Hart Lane en zou vijftig procent van de transfersom krijgen. Mamic liet de international echter een document tekenen en keerde Modric vervolgens 1,9 miljoen uit, in plaats van de beloofde 10,5 miljoen euro.

"Ik was enorm blij dat ik naar een club zou gaan die in de beste competitie van de wereld speelt en had een grenzeloos vertrouwen in Mamic. Ik zette blind mijn handtekening, ging ervan uit dat alles legaal was (…) Ik geloof dat ik recht heb op het geld dat ik heb ontvangen (1,9 miljoen, red.), maar als uit het proces blijkt dat niet het geval te zijn, ben ik bereid het terug te betalen", valt er in de verklaring van de dertigjarige Modric te lezen. Mamic zou bijna tien miljoen in zijn zak hebben gestoken, waarvan drie miljoen afgedragen had moeten worden aan de staatskas.

Daar blijft het vermoedelijk niet bij, want Mamic liet als zaakwaarnemer van Modric de spelbepaler in 2008 een contract tekenen, waardoor twintig procent van het toekomstige salaris van Modric naar Mamic' rekening zou vloeien. Een voorbeeld: Modric verdient bij Real Madrid naar verluidt 4,5 miljoen per jaar en daardoor casht Mamic negen ton op jaarbasis. Hij had eerder ook zo'n contract met onder anderen Eduardo da Silva, maar toen de aanvaller daar in 2007 van af wilde, achtte de rechtbank het contract niet rechtsgeldig. Mamic zou deze 'salarisinkomsten' evenmin hebben opgegeven bij de belastingdienst.

Naast Mamic worden dus ook Zoran Mamic en Damir Vrbanovic, een lid van de Kroatische voetbalbond, verdacht van frauduleuze praktijken. In juli ontkende Zdravko ook maar iets met alle aantijgingen te maken te hebben en omschreef hij het strafrechtelijk onderzoek als een 'genocide' naar hem, zijn familie, de voetbalclub Dinamo en de Kroatische regering. "De linkerflank van het parlement terroriseert iedereen die patriottische gevoelens heeft voor Kroatië en dit onderzoek dat is daar een goed voorbeeld van."

"Als deze achtervolging ten einde is, ga ik de politiek in om president van Kroatië te worden", sprak de 55-jarige bestuurder, die door de jaren heen een flink strafblad opbouwde. Hij betastte buikdanseressen, sloeg een bestuurder van de Kroatische bond in elkaar, gooide een directeur van Dinamo over een hek, brak de hand van de burgemeester, bedreigde journalisten, ging een agent te lijf, kocht wedstrijden om en vierde een zege van Dinamo met de Hitlergroet. De fans van Dinamo Zagreb blijven uit protest tegen Mamic al jaren weg van de thuiswedstrijden. Het is onduidelijk hoelang het onderzoek nog duurt.

Update 9 februari 17.00 uur - Beruchte voorzitter van Dinamo Zagreb stapt op
Zdravko Mamic is opgestapt als voorzitter van Dinamo Zagreb. Dat deed hij ongeveer 48 uur nadat de speciale anticorruptie-eenheid USKOK besloot om het onderzoek naar de 56-jarige Kroaat uit te breiden. Mamic wordt verdacht van onder meer belastingontduiking en wil de club niet langer belasten met het proces dat tegen hem loopt. "Ik blijf wel adviseur en ben beschikbaar als de club mijn advies nodig heeft. Ik doe dit zodat Dinamo, de club waarin ik veel geld heb geïnvesteerd, zich in alle rust verder kan ontwikkelen", zei Mamic. Advocate Jadranka Slokovic voegde eraan toe: "We hebben nog geen enkel bewijs gezien voor alle aanklachten en willen dat de USKOK en de landsadvocaat ons nu eens gaan geloven."

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
10
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
5
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties