Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Bulgaarse bond grijpt hard in en haalt topclub uit de competitie

Laatste update:

Scheidsrechter Georgi Yordanov gaf na een kwartier spelen Bjorn Johnsen van de bezoekers rood voor het tweemaal duwen van een tegenstander, maar een paar minuten daarna werd het alsnog 0-1 voor het tiental van Litex via Danilo Moreno. Op slag van rust deelde de arbiter een tweede keer rood uit aan Litex: ditmaal was verdediger Rafael Perez de pineut én kreeg Levski Sofia een penalty toegekend. De spelers van Litex liepen boos van het veld om zoveel onrecht.

Litex-trainer Stoycho Stoilov gaf opdracht aan zijn spelers om weg te lopen, mede omdat Levski-supporters spullen naar het veld gooiden. Volgens een persbureau werd een wedstrijdofficial zelfs geraakt door een steen. Het irriteerde Litex ook mateloos dat twee rode kaart-waardige overtredingen van Levski-spelers niet als zodanig bestraft werden: duwen had geel tot gevolg en een elleboog in het gezicht van een Litex-speler leverde slechts geel op.

De wedstrijd werd vervolgens gestaakt en Levski krijgt nu waarschijnlijk een reglementaire 3-0 zege bijgeschreven. Kiril Domuschiev, eigenaar van koploper Ludogorets, heeft met verbazing gevolgd wat er allemaal gebeurde. Hij walgt van de manier waarop Yordanov de wedstrijd leidde. "Wij stappen waarschijnlijk uit de competitie als dit zo doorgaat", waarschuwt hij in de Bulgaarse nationale media. "Waarom geven we nog geld uit als teams die er eigenlijk niet toe in staat zijn de competitie op zo'n manier misschien winnen?"

Litex-coach Stoilov zal blij zijn met de steun van Ludogorets. Hij maakte in het weekend al zijn ongenoegen kenbaar over de manier waarop zijn team werd aangepakt tegen Levski. "Er zaten echt fouten in de beslissingen van de scheidsrechter", foeterde hij. "Zoiets heb ik nog nooit gezien in de voetballerij. Dit is een farce, een belediging voor alle Litex-fans en alle voetbalfans. Dit was de piek van de absurde wijze waarop het Bulgaars voetbal wordt ingericht."

Update 16 december 14.58 uur - Bulgaarse bond grijpt hard in en haalt topclub uit de competitie
Litex Lovech is uit de Bulgaarse competitie genomen. Spelers van die club liepen afgelopen weekend van het veld uit onvrede over de arbitrale beslissingen tijdens het duel met Levski Sofia. "Dit is op basis van de reglementen de enige mogelijke beslissing", zegt de voorzitter van de disciplinaire commissie van de Bulgaarse voetbalbond, Yuri Kuchev. Litex, dat in de voorbije tien jaar vier keer kampioen werd, moet ook een boete van 10.000 euro betalen.

Meer nieuws

Ajax hakt knoop door over toekomst van Damián van der Vaart
14
Mario Been ziet 'veel logischere optie' voor Feyenoord dan Nuri Sahin
17
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
16
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Newcastle United
10
De winnaars van de Gouden Schilden 2023/24 zijn bekend: Roda JC hofleverancier
2
Live meepraten in de Premier League: Brighton & Hove Albion - Chelsea
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties