Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Burnley laat Barton na schorsing van achttien maanden vertrekken

Laatste update:

De enkelvoudig Engels international blijkt namelijk in de afgelopen tien jaar 1.260 weddenschappen op voetbalwedstrijden te hebben afgesloten. Aangezien dit voor actieve voetballers verboden is, kan dit Barton flinke problemen opleveren.

Een soortgelijk geval leverde het enfant terrible, toen hij nog voor Rangers FC speelde, een schorsing van één wedstrijd door de Schotse voetbalbond op. In die zaak ging het echter om slechts 44 wedstrijden, dus de kans is aanwezig dat de Engelse bond hem een flinke schorsing op gaat leggen.

Update 2 januari 21.10 uur - Notoire gokker keert na 1260 weddenschappen terug in Premier League
Joey Barton maakt zijn rentree in de Premier League. Vorige maand maakte Burnley bekend dat de middenvelder het seizoen zou afmaken bij de club, maar die overgang werd onzeker toen de FA besloot een zaak tegen Barton te beginnen. De enkelvoudig international zou 1.260 weddenschappen op voetbalwedstrijden hebben afgesloten. Barton hielp Burnley vorig seizoen bij de promotie naar de Premier League en werd verkozen tot Speler van het Jaar. Daarna vertrok hij naar Rangers FC, dat zijn contract ontbond vanwege Bartons wedpraktijken en een ruzie met ploeggenoot Andy Halliday.

Update 26 april 14.32 uur - Barton voor 18 maanden geschorst wegens gokken op 1260 duels
Burnley-middenvelder Joey Barton is door de Engelse voetbalbond (FA) voor achttien maanden geschorst vanwege het veelvuldig gokken op voetbalwedstrijden, iets wat in strijd is met de reglementen. Dit maakte de FA woensdag bekend. Mogelijk betekent dit het einde voor de voetbalcarrière van de 34-jarige middenvelder, die gedurende zijn loopbaan regelmatig negatief in opspraak raakte. Barton heeft al aangegeven in beroep te gaan tegen de straf. "Deze beslissing forceert een vervroegd einde van mijn carrière."

Update 27 april 20.05 uur - Engelse voetbalbond noemt schorsing Barton 'kortst mogelijke straf'
De Engelse voetbalbond (FA) heeft gereageerd op de schorsing van achttien maanden die het Joey Barton woensdag oplegde, vanwege het veelvuldig gokken op voetbalwedstrijden. De FA benadrukt in een officiële verklaring dat de middenvelder van Burnley 'de kortst mogelijke straf opgelegd heeft gekregen gezien de omvang van zijn gokactiviteiten'. "Hij heeft een lange carrière achter de rug en in een groot deel van die carrière heeft hij de regels omtrent het gokken overtreden", legt de FA uit. "Als hij eerder was gepakt en bestraft, dan was hij toen al per direct geschorst. Dat heeft hij weten te ontlopen en daarvan heeft hij de vruchten geplukt. Hij kan nu echter niet gaan smeken met het doel om een significante straf te ontlopen."

Update 23 mei 16.30 uur - Burnley laat Barton na schorsing van achttien maanden vertrekken
Aan het tweede dienstverband van Joey Barton bij Burnley komt al na een half jaar een einde. De middenvelder werd in april door de FA voor achttien maanden geschorst wegens het veelvuldig gokken op wedstrijden en kan zodoende voorlopig niet in actie komen. The Clarets hebben via de officiële kanalen dan ook laten weten dat Barton, net als ploeggenoot Michael Knightly overigens, transfervrij mag vertrekken.

Denk jij dat Joey Barton zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld?

Meer nieuws

Overtuigend NAC Breda bezorgt Roda JC nieuwe dreun in duel met 2 prachtgoals
9
Bram van Polen verschijnt op foto en vervolgt carrière bij nieuwe club
3
Etienne Vaessen en Gyrano Kerk opgenomen in voorselectie WK-kwalificatiereeks
3
Hoe Feyenoord-target Schreuder Spanje in extase bracht met 'Dicki-taka-voetbal'
2
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Liverpool
39
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Real Sociedad
59

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties