Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Commissie van beroep KNVB handhaaft straf voor FC Utrecht

Laatste update:

De club van trainer Erik ten Hag kan nog tot donderdag in beroep gaan tegen de straf en het is aannemelijk dat dat gebeurt. Utrecht ging eerder immers ook niet akkoord met het schikkingsvoorstel dat nu dus volledig is overgenomen door de tuchtcommissie van de KNVB. De commissie vindt dat de club te weinig actie heeft ondernomen om 'discriminerende en kwetsende' uitingen vanaf de Bunnikside tegen te gaan. Die tribune wordt dan ook gesloten.

Op internet dook een video op waarop te horen was dat de supporters in kwestie volledig over de schreef gingen. "Mijn vader zat bij de commando's, mijn moeder zat bij de SS. Samen verbrandden zij joden, want joden die branden het best", zo zong een deel van de aanhang in Utrecht. De Stichting Bestrijding Antisemitisme deed direct aangifte tegen de club uit de Domstad en Utrecht nam middels een statement ook afstand van het gedrag van de eigen aanhang.

De supporters die de antisemitische liederen zongen, worden overigens niet gestraft. Politie en justitie slaagden er niet in om de daders te identificeren, zo maakte het Openbaar Ministerie vorige maand bekend. Er kunnen daardoor geen straffen uitgedeeld worden.

Update 2 september 19.30 uur - Commissie van beroep KNVB handhaaft straf voor FC Utrecht
FC Utrecht ging in beroep tegen de straf die het kreeg naar aanleiding van spreekkoren bij de thuiswedstrijd tegen Ajax. De commissie van beroep van de KNVB handhaaft echter de straf die de club kreeg: de Bunnikside, het tribunedeel met de fanatieke fans, blijft leeg tijdens het eerstvolgende duel met Ajax. Ook krijgt FC Utrecht een boete van 10.000 euro. FC Utrecht heeft er volgens de commissie te weinig aan gedaan om de spreekkoren te stoppen, zo meldt het ANP.

Een passende straf voor FC Utrecht?

Meer nieuws

De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
0
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
91
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
6
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
3
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
118

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties