Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Deense vrouwen heffen staking op en spelen WK-kwalificatieduel

Laatste update:

In de zomer haalde Denemarken nog de finale van het EK, waarin Oranje te sterk was. Vorige maand zegden de Denen een oefeninterland tegen de medefinalist af vanwege het arbeidsvoorwaardelijk conflict. "Dit is een historisch slechte dag voor het vrouwenteam en voor het Deense voetbal in het algemeen", treurt vicevoorzitter Kim Hallberg van de DBU. "Het is spijtig, maar ook grotesk dat spelers voor zulke grote internationale wedstrijden niet aan de aftrap willen verschijnen. We vinden dat de wedstrijden en de supporters worden gegijzeld door de spelersvakbond en de spelers zelf."

De DBU heeft naar eigen zeggen betere voorwaarden aangeboden en wilde de onderhandelingen hervatten na de komende kwalificatieduels. Inmiddels heeft de bond de FIFA geïnformeerd over het feit dat de speelsters weigeren te voetballen. De annulering van de wedstrijd kan leiden tot een boete of puntenaftrek, maar ook tot uitsluiting van de WK-kwalificatie, zo meldt de bond. Dinsdag staat een wedstrijd tegen Kroatië op het programma, maar die staat ook op losse schroeven. "We weten nog niet wat de gevolgen zullen zijn. Het is in ieder geval een enorm verlies voor het Deense vrouwenvoetbal, dat juist enorm veel momentum had. Het is op elke manier droevig en spijtig."

De DBU en de spelersvakbond zijn sinds november vorig jaar in gesprek over de salarissen van de spelersvrouwen en de mannen van Denemarken Onder-21. Vorige maand waren er al acht verschillende gesprekken, die samen meer dan zeventig uur hebben geduurd. De DBU wil extra geld investeren in het vrouwenteam: van 350.000 naar 618.000 euro. Daarmee zouden de premies omhoog kunnen en kan de technische staf worden versterkt. Er zijn echter nog steeds verschillen van inzicht op 'fundamentele terreinen', schrijft men in het statement.

Update 20 oktober 12.59 uur - Deense vrouwen heffen staking op en spelen WK-kwalificatieduel
De Deense vrouwenploeg zal dinsdag 'gewoon' in actie komen tijdens het WK-kwalificatieduel met Kroatië. Zij hebben met de DBU voorlopig een overeenkomst bereikt over betere arbeidsvoorwaarden, waardoor de ploeg besloten heeft de staking op te heffen. Door de wedstrijd van vrijdag tegen Zweden blijft echter een streep staan, waardoor de Deense vrouwen nog steeds een straf van de UEFA riskeren. Na de kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië wordt er verder onderhandeld met de Deense bond.

Meer nieuws

Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Lijnders kan na naderend vertrek bij Liverpool weer aan de slag als hoofdtrainer
1
Hulshoff stopt door Slot als assistent bij Oranje; Koeman vindt direct vervanger
12
De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain
9
Nieuwe kandidaat voor Ronald Koeman en Nederland? 'Je hoopt er stiekem toch op'
10
Ajax op hoofdlijnen akkoord met nieuwe trainer Francesco Farioli
54

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties