Update: Emmen kan voorsprong in restant mistwedstrijd niet vasthouden

De wedstrijd op Woudestein, zondag, werd na rust niet meer uitgespeeld. Arbiter Kevin Blom achtte het niet zinvol om Excelsior en AZ nog door te laten voetballen; collega Gerritsen, die overigens debuteerde met zijn eerste duel op het hoogste niveau, nam hetzelfde besluit op Het Kasteel.

Sparta en FC Emmen, de nummers zeven en zeventien van de competitie, verlieten bij een tussenstand van 0-1 het veld. Randy Wolters had de score na tien minuten geopend. De KNVB zal in de loop van de week beslissen hoe de wedstrijd verder gespeeld wordt.

Update 22 november 16:50 uur - Gestaakte Jupiler League-wedstrijd naar volgende week dinsdag
Het gestaakte duel tussen Sparta Rotterdam en FC Emmen wordt op dinsdag 29 november uitgespeeld. Dat heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt. De Jupiler League-wedstrijd werd maandag na een kwartier afgebroken vanwege dichte mist op Het Kasteel. De stand was op dat moment 0-1 in het voordeel van FC Emmen. Het restant van de wedstrijd (75 minuten) wordt vanaf 20.00 uur gespeeld, met in principe dezelfde selecties.

Update 23 november 08:50 uur - 'Het heeft geen zin om clubs op kosten te jagen'
De competitiewedstrijd tussen Sparta Rotterdam en FC Emmen duurde maandag wegens dichte mist niet langer dan een kwartier. Beide eerstedivisionisten begrijpen de staking, maar Sparta-directeur Wiljan Vloet is niet blij met de KNVB: "De KNVB had gezien de weersverwachtingen al om twaalf uur 's middags moeten besluiten om de wedstrijd niet te laten spelen. In de eerste divisie kun je gemakkelijk een andere speeldatum vinden. Dan heeft het geen zin om clubs op kosten te jagen. Dit soort risico's moet je niet nemen", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Update 29 november 22:02 uur - Emmen kan voorsprong in restant mistwedstrijd niet vasthouden
Het is FC Emmen niet gelukt om de 0-1, die werd gemaakt in het na een kwartier gestaakte duel met Sparta Rotterdam, vast te houden. De bezoekers konden dinsdag in de resterende 75 minuten niet voorkomen dat Jeremy Bokila de gelijkmaker produceerde. De wedstrijd tussen Sparta en Emmen werd vorige week maandag gestaakt wegens de dichte mist. Randy Wolters maakte destijds het doelpunt voor Emmen.