Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: FC Lisse verliest bij hoger beroep; penaltyserie definitief opnieuw

Laatste update:

Volgens de reglementen van de KNVB moeten de strafschoppen altijd om en om worden genomen. Woensdagavond was dat niet het geval. Na tien strafschoppen was de stand 4-4 en schakelde de arbitrage weer terug naar het reguliere systeem, waarbij de penalty's weer om beurten werden genomen. FC Lisse won de strafschoppenreeks met 5-4. De KNVB is een onderzoek gestart naar de strafschoppenserie en heeft verklaringen opgevraagd bij zowel de scheidsrechter als beide teams.

"Dit is absoluut niet conform de spelregels", liet de KNVB weten aan FOX Sports. "We gaan rapporten opvragen bij de clubs én de scheidsrechter, die gaan we voorleggen aan de tuchtcommissie en dan gaan we bepalen of het gevolgen heeft gehad voor de wedstrijd."

"De spelers hoorden pas in de middencirkel dat dit de volgorde zou worden", verklaart Danny de Vrieze, teammanager van Hoek. "Ik ben na de strafschoppenserie naar de scheidsrechter toegegaan en hij gaf toen al aan dat hij een dwaling had begaan. De KNVB heeft al contact met Hoek gezocht en de kans is aanwezig dat donderdag het balletje FC Lisse/Hoek in de koker gaat."

Update 21 september 15.24 uur - FC Lisse én HSV Hoek bij loting KNVB Beker na ABBA-blunder
Bij de loting donderdagavond voor de tweede ronde van de KNVB Beker zitten FC Lisse én HSV Hoek samen in een koker, omdat het onderzoek van de KNVB naar de opvallende penaltyreeks nog niet afgerond is. De scheidsrechter liet beide clubs woensdagavond hun strafschoppen niet om en om nemen, maar volgens het ABBA-systeem, wat tegen de reglementen van de KNVB is. De voetbalbond heeft de kwestie nu neergelegd bij de onafhankelijke adviesgroep spelregels en de internationale spelregelcommissie IFAB.

Update 25 september 16.55 uur - KNVB laat strafschoppenserie Lisse - Hoek overnemen
De KNVB heeft besloten de strafschoppenserie bij het bekerduel tussen FC Lisse en HSV Hoek in zijn geheel over te laten nemen. Dat laat de thuisspelende club weten via het clubkanaal. De arbiter liet vorige week na de 2-2 eindstand de strafschoppenreeks volgens het 'ABBA'-principe (eerst ploeg A, dan twee keer ploeg B, dan weer ploeg A) nemen en dat is niet conform de regels. De voetbalbond heeft nu besloten om de penaltyreeks in zijn geheel opnieuw te laten doen op woensdagavond 4 oktober om 21.00 uur in Lisse. De winnaar neemt het in de volgende ronde van de KNVB Beker op tegen Heracles Almelo.

Update 25 september 17.43 uur - FC Lisse overweegt juridische stappen na besluit KNVB
FC Lisse is allesbehalve blij met het besluit van de KNVB om de strafschoppenserie tegen HSV Hoek in zijn geheel opnieuw te laten nemen. "Zojuist heeft het bestuur van betaald voetbal FC Lisse geïnformeerd dat zij hebben besloten dat de penalty's overgenomen dienen te worden. De schriftelijke onderbouwing zullen wij nog ontvangen. Na bestudering van de onderbouwing zullen wij kijken of we juridische stappen zullen ondernemen", aldus een statement op de clubwebsite.

Update 26 september 14.22 uur - FC Lisse spant kort geding aan na besluit over strafschoppenserie
FC Lisse legt zich niet neer bij het besluit van de KNVB om de strafschoppenserie tegen HSV Hoek over te laten nemen. Voorzitter Leon Annokkee heeft dinsdagmiddag aan Omroep West laten weten dat de club een kort geding aan gaat spannen tegen de voetbalbond in de hoop het besluit zo terug te draaien.

Update 6 oktober 13.55 uur - FC Lisse verliest bij hoger beroep; penaltyserie definitief opnieuw
FC Lisse en HSV Hoek zijn definitief veroordeeld tot een herhaling van de veelbesproken strafschoppenreeks in de eerste ronde van de KNVB Beker. De voetbalbond besloot dat de penaltyserie, die onreglementair via het ABBA-principe werd afgewerkt, opnieuw genomen moest worden, maar Lisse ging daar tegen in beroep. Vrijdagmiddag wordt duidelijk dat de Nederlandse voetbalbond in het gelijk wordt gesteld en dus moet de strafschoppenreeks opnieuw. Dat gaat gebeuren op woensdag 11 oktober om 21.00 uur.

-

Meer nieuws

Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties