Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: FC Twente 'onder protest' akkoord met schikkingsvoorstel KNVB

Laatste update:

Het doek was gemaakt door vak P, de harde kern van de Enschedese club. Zij baseerden het doek op een zogeheten 'Geuzenlied' dat al jaren gezongen wordt door de supporters, maar waarin de woorden normaalgesproken 'beschaafder' zijn. De aanklager van de KNVB gaat nu kijken of het nodig is dat de club gestraft wordt voor het spandoek.

Nick Zwienenberg, coördinator sfeeracties van de Ultra's van vak P, zei deze week tegen BuzzS dat FC Twente zich gesteund voelt door de fans en dat dat het belangrijkste is. "Wij houden geen rekening met wat de rest van Nederland vindt. We weten waar we het voor doen. Daar is geen verandering in gekomen. Ik denk niet dat het zin heeft om in de media discussie te gaan voeren met mensen uit de media."

Update 10 september 12.02 uur - Twente krijgt schikkingsvoorstel voor 'Hasj, coke, pillen'-spandoek
FC Twente heeft van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel ontvangen naar aanleiding van het spandoek met daarop de tekst 'Hasj, coke en pillen. Zo gaan we zondags op pad', dat op 18 augustus werd vertoond tijdens het thuisduel met FC Utrecht. In het voorstel staat een voorwaardelijke geldboete van 2500 euro, melden de Tukkers op hun officiële website.

"De aanklager betaald voetbal is van mening dat het steunen dan wel niet onderbreken van een dergelijke sfeeractie bijdraagt aan een klimaat waarin drugs getolereerd wordt. Dit is in strijd met het veiligheidsbeleid in de stadions", luidt het statement. Twente laat weten het schikkingsvoorstel in beraad te hebben; tot en met maandag 16 september kan erop gereageerd worden.

Update 18 september 14.30 uur - FC Twente 'onder protest' akkoord met schikkingsvoorstel KNVB
FC Twente gaat akkoord met het schikkingsvoorstel dat de KNVB heeft gedaan naar aanleiding van het vertonen van het spandoek met daarop de tekst 'Hasj, coke en pillen. Zo gaan we zondags op pad', dat op 18 augustus werd vertoond tijdens het thuisduel met FC Utrecht. De Enschedeërs laten echter weten 'onder protest' akkoord te zijn gegaan met de voorwaardelijke boete van 2.500 euro.

"De aanklager meent dat het tonen van het spandoek bijdraagt aan een klimaat waarin drugs getolereerd wordt. FC Twente is het niet eens met dit argument van de aanklager. Zoals eerder aangegeven is de tekst op het spandoek niet meer dan de eerste zin uit een geuzenlied van FC Twente-supporters; een lied dat al meer dan 20 jaar in gebruik is", stelt de club op de officiële website. "Vanzelfsprekend distantieert FC Twente zich volledig van drugsgebruik onder supporters", voegt men daar nog wel aan toe.

Moet de aanklager betaald voetbal een boete uitdelen aan FC Twente?

Meer nieuws

Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
5
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
4
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
5
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
10
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties