Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Fenerbahçe denkt aan fans en is klaar om Süper Lig te hervatten

Laatste update:

Zo is nog niet duidelijk of het om een gewapende man ging of meerdere gewapende mannen dan wel supporters van Trabzonspor. Ook wordt gesuggereerd dat er vanuit een auto, die de andere kant opging, is geschoten. Op beelden van lokale media is te zien dat er in ieder geval diverse kogels door de voorruit van de bus zijn gegaan. Het zou zeer zeker geen stenen zijn geweest. Bovendien vond het incident plaats op een viaduct. Een bewuste moordaanslag, zo schrijven diverse media in Turkije.

De chauffeur, het enige slachtoffer, werd in het gezicht en in de buik geraakt. Hij werd direct naar een ziekenhuis gebracht, waar hij inmiddels niet meer in kritieke toestand zou verkeren. De chauffeur zou de bus nog aan de kant hebben kunnen zetten om ernstiger leed te voorkomen, al wordt ook beweerd dat de veiligheidsmensen van Fenerbahçe konden ingrijpen. Het gezelschap werd vervolgens in gepantserde auto's naar het vliegveld gebracht.

Fanatieke aanhangers van de club uit Istanbul staken hun helden bij terugkomst een hart onder de riem door liederen te zingen en vuurwerk af te steken. Dirk Kuyt zat vanwege een blessure niet bij de selectie en volgde de wedstrijd thuis in Istanbul. "Ik ben gechoqueerd en stond te trillen op mijn benen toen ik het hoorde", vertelde de Nederlander aan de NOS. Fenerbahçe praat via de officiële kanalen over een moordaanslag en wil dat de competitie tijdelijk wordt stilgelegd.

"Ik kan niet geloven wat ons net is overkomen", reageerde Bekir Irtegün via Twitter. "Op de chauffeur na zijn we allemaal ongedeerd. Ik begrijp niet hoe dit heeft kunnen gebeuren." Tal van Süper Lig-clubs hebben hun afschuw over het incident kenbaar gemaakt. Aartsrivaal Galatasaray reageerde met ontzetting op het voorval. De club van Wesley Sneijder wenste iedereen van Fenerbahçe 'veel sterkte'.

Update 6 april 10.50 uur - Turkse bond stelt wedstrijden Fenerbahçe uit na aanslag
Fenerbahçe zal deze week niet in actie komen. De Turkse topclub zou dinsdag 7 april in de beker tegen Mersin en maandag 13 april in de competitie tegen Bursaspor spelen, maar deze wedstrijden zijn door de Turkse bond uitgesteld. Fenerbahçe had gevraagd om een algehele staking in het Turkse voetbal, maar de overige ploegen gaan wel gewoon door.

Update 6 april 15.32 uur - Complete 27ste speelronde in Süper Lig gaat niet door
Niet alleen de wedstrijden van Fenerbahçe tegen Mersin (dinsdag, beker) en Bursaspor (volgende week maandag, competitie) gaan niet door in Turkije. Na overleg is besloten de gehele 27ste speelronde te annuleren, vanwege het incident met de spelersbus, zaterdagavond. De bus van Fenerbahçe werd , na afloop van het uitduel met Rizespor (1-5 winst), beschoten toen men op weg was naar het vliegveld van Trabzon. De buschauffeur raakte daarbij gewond. De Turkse bond en de clubs kwamen maandag bijeen en besloten tot een afgelasting van de komende speelronde. Op 17, 18 en 19 april wordt de speelronde ingehaald.

Update 7 april 09.55 uur - Politie arresteert vermoedelijke dader van aanslag op spelersbus
De Turkse politie heeft de vermoedelijke dader opgepakt van de aanslag op de spelersbus van Fenerbahçe. Dat heeft de gouverneur van Trabzon bevestigd aan diverse Turkse media. "Er zijn twee verdachten gearresteerd en ondervraagd", verduidelijkte Adil Celal Öz. Naast de vermoedelijke dader is er nog een persoon opgepakt; hij zou de schutter telefonisch hebben gemeld dat de bus eraan kwam. De twee ontkennen elke betrokkenheid bij de aanslag van zaterdag.

Update 15 april 17.25 uur - Fenerbahçe denkt aan fans en is klaar om Süper Lig te hervatten
Fenerbahçe is er klaar voor om de Turkse competitie weer te hervatten. De Turkse grootmacht besloot tijdelijk niet meer in actie te komen, nadat er een aanslag was gepleegd op de spelersbus. Daarbij raakte de chauffeur zwaargewond. Woensdag besloot de titelkandidaat uit Istanbul de protestactie te beëindigen, om de supporters niet van de club en het voetbal te vervreemden.

-

Meer nieuws

'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
25
Vitesse vindt mogelijke redding op bijna 5.000 km afstand en voert al gesprekken
13
Fiorentina plaatst zich ten koste van Club Brugge voor finale Conference League
33
Mourinho liet onlangs zijn droombaan lopen: 'Ik heb een fout gemaakt'
7
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
6
Live meepraten in de Champions League: Real Madrid - Bayern München
449

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties