Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Franse Senaat verwerpt belastingheffing van 75 procent

Laatste update:

Tot die categorie behoren vanzelfsprekend veel profvoetballers. De unie van Franse profclubs (UCPF) kondigde donderdag aan eind volgende maand een staking te zullen houden. Het gaat om het weekend van vrijdag 29 november tot en met maandag 2 december, bevestigt voorzitter Jean-Pierre Louvel donderdag.

Vorig jaar al besloot het Franse parlement dat inwoners die minimaal een miljoen euro verdienen, liefst 75 procent inkomstenbelasting moeten betalen. Om hun spelers tevreden te houden, zullen de verschillende Franse clubs de salarissen dus flink omhoog moeten gooien. Mede daardoor moest er flink onderhandeld worden met een grote naam als Zlatan Ibrahimovic over zijn contract.

Update 28 oktober 11.55 uur - Franse premier belooft met clubs te gaan praten over 'supertax'
De clubs in Frankrijk hebben tevreden gereageerd op de mededeling van François Hollande; de Franse premier heeft aangekondigd dat hij met de clubs in gesprek gaat over de voorgenomen 'supertax'. De voorgenomen staking in het Franse voetbal kan daarmee mogelijk afgewend worden, al heeft Hollande tijdens zijn verkiezingscampagne beloofd dat de grootverdieners in Frankrijk meer belasting zouden gaan betalen als hij gekozen zou worden. Wanneer het gesprek plaats gaat vinden is nog niet bekendgemaakt.

Update 31 oktober 18.09 uur - Franse premier voert gevreesde 'supertax' toch in voor clubs
De Franse minister-president François Hollande heeft besloten toch de gevreesde 'supertax' in te voeren. Dat betekent dat inwoners die minimaal een miljoen euro verdienen, liefst 75 procent inkomstenbelasting moeten betalen. In het profvoetbal zijn er daar nogal wat van en dus zullen de Ligue 1- en Ligue 2-clubs hun spelers veel meer brutoloon moeten betalen, om het nettoloon intact te houden. De clubs gingen praten met Hollande om de tax tegen te houden, maar dat is niet gelukt. De grote vraag is wat dit betekent voor de verschillende clubs.

Update 14 november 14.44 - Franse clubs zien na 'constructief' gesprek voorlopig af van staking
De club uit de Ligue 1 en Ligue 2 hebben besloten voorlopig toch niet te gaan staken. De invoering van de 'supertax' door de Franse regering is weliswaar ophanden, maar de UCPF (unie van Franse profclubs) is nog in gesprek met minister-president François Hollande en zijn regering. Woensdagavond zaten beide partijen met elkaar om de tafel en dat onderhoud noemde UCPF-voorzitter Jean-Pierre Louvel 'constructief'. Wel wijst hij erop dat de clubs later alsnog in staking kunnen gaan, mocht er uiteindelijk geen bevredigende oplossing worden gevonden.

Update 25 november 16.57 uur - Franse Senaat verwerpt belastingheffing van 75 procent
De profvoetballers uit de Ligue 1 en Ligue 2 kunnen weer even ademhalen: het plan van minister-president François Hollande om een 'superbelasting' van 75 procent in te voeren voor de inwoners van Frankrijk die meer dan een miljoen euro verdienen, gaat voorlopig niet door. De Franse Senaat stemde maandag tegen het wetsvoorstel. Clubs dreigden al met een boycot als het plan echt door zou gaan. Het lijkt er voor nu op dat het voorstel nergens meer draagvlak zal vinden.

Meer nieuws

De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
16
Sherida Spitse zorgt voor zinderend slot van titelstrijd FC Twente en Ajax
6
Nederlandse profclub overweegt over te stappen naar ander logo
5
Live meepraten in de Champions League: Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain
20
Dortmund begint met Maatsen en zonder Malen; Mbappé in de CL wél in de basis
7
Curieuze uitspraak Ajax-trainer Van 't Schip jaren na dato geopenbaard
18

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties