Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Franse voetbalbond steunt Platini en gaat schorsing aanvechten

Laatste update:

In een officieel statement noemt Platini de aantijgingen 'verraderlijk'. "De informatie is afkomstig van een officiële bron binnen de FIFA, ondanks het feit dat de ethische commissie volledig onafhankelijk zijn werk behoort te doen. Het gaat hier overduidelijk om een poging om mijn imago te schaden", stelt de Fransman, die te kennen geeft dat hij de voorbije weken zijn volledige medewerking heeft verleend aan de onderzoekers. Hij snapt dan ook niet waar de beschuldigingen op zijn gebaseerd.

"Ik heb altijd naar eer en geweten gehandeld. Dat is mijn morele plicht", vervolgt de preses van de Europese voetbalbond, die op de nominatie staat/stond om Blatter op te volgen als hoogste functionaris binnen de FIFA. "Mocht blijken dat de ethische commissie van de FIFA het toch bij het juiste eind heeft, dan zal ik er alles aan doen om de waarheid boven tafel te krijgen. Daar hoeft niemand aan te twijfelen."

Platini pleit voor een nieuw, onafhankelijk onderzoek naar de bevindingen van de ethische commissie. Ook maakt hij bekend dat hij vanochtend (donderdag) zijn kandidatuur als opvolger van Blatter bij de FIFA officieel kenbaar heeft gemaakt, middels het inleveren van de daarvoor benodigde brief. "Ik ben er zeker van dat we deze moeilijke periode door middel van transparant handelen en eenheid zullen overleven", besluit hij.

Update 8 oktober 19.17 uur - UEFA blijft Platini steunen ondanks schorsing
De Europese voetbalbond UEFA blijft achter de geschorste Michel Platini staan, zo meldt het persbureau Reuters. De voorzitter werd donderdagmiddag door de ethische commissie van de FIFA voor negentig dagen geschorst. De schorsing is een gevolg van het strafrechtelijk onderzoek dat in Zwitserland is ingesteld naar corruptie, fraude en omkoping binnen de wereldvoetbalbond.

"Het uitvoerend comité ziet geen reden om artikel 29(5) in werking te stellen, dat voorschrijft dat de hoogste vice-president de taken van de voorzitter overneemt als die afwezig is", aldus een verklaring van de UEFA. "Hiertoe is besloten omdat Platini onmiddellijk beroep heeft aangetekend tegen de beslissing van de ethische commissie van de FIFA." Platini gold als de belangrijkste kandidaat om Sepp Blatter volgend jaar op te volgen als baas van de FIFA, maar door zijn schorsing is dat hoogst onzeker geworden.

Update 8 oktober 20.50 uur - Platini legt taken als UEFA-voorzitter voorlopig neer
Michel Platini vervult voorlopig toch geen officiële taken meer als voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, nu hij door de ethische commissie van de FIFA voor negentig dagen is geschorst. "Michel Platini is momenteel geschorst en zal zijn officiële taken niet vervullen zo lang de schorsing duurt'', aldus een verklaring van de UEFA. "Hij is vandaag niet bij de vergadering van het uitvoerend comité geweest.''

Update 10 oktober 14.20 uur - Franse voetbalbond steunt Platini en gaat schorsing aanvechten
De Franse voetbalbond gaat in beroep tegen de schorsing van Michel Platini. De FFF wil de straf bij het sporttribunaal CAS aanvechten omdat de voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA op 26 februari anders onmogelijk gekozen kan worden tot nieuwe preses van de FIFA. De schorsing van Platini is op die datum weliswaar voorbij, maar voor 26 oktober moet hij de integriteitscheck van de FIFA al hebben doorlopen en als dat niet lukt, kan Platini niet deelnemen aan de verkiezingen. Platini tekende eerder ook al zelf officieel beroep aan.

Kan Michel Platini wat jou betreft nog voorzitter worden van de FIFA?

Meer nieuws

Manchester United hakt knoop door over toekomst Erik ten Hag
5
Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
26
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
8
'Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood'
27
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties